Wizz Air е най-добрата нискотарифна компания на годината според Европейските авиационни награди

Икономика / Свят
Галина Александрова
698
article picture alt description

Wizz Air, една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа и водещият нискотарифен превозвач в Централна и Източна Европа, бе обявена за най-добрата нискотарифна авиокомпания на 2019 г. Наградата бе връчена на гала церемонията на Европейските авиационни награди (Aviation Industry Awards Europe), част от Европейската въздухоплавателна конвенция 2019 (Air Convention Europe 2019). Събитието се проведе във Вилнюс на 17 септември. Наградата е сред най-важните и престижни отличия в авиационната индустрия. Тя е резултат от публично потребителско гласуване за най-добрите търговските авиокомпании в света от страна на над 150 000 души. Наградата за най-добър нискотарифен превозвач на годината е признание за отличното представяне на Wizz Air.

През последните дванадесет месеца над 37 милиона пътници са пътували с Wizz Air, възползвайки се от нискотарифни и качествени услуги на компанията до 151 дестинации в 44 държави, което представлява ръст от 16% на годишна база. Wizz Air работи усилено, за да може да предложи висококачествени услуги на всички свои пътници от момента на резервацията до края на пътуванията им. Авиокомпанията непрекъснато работи върху разработването на лесни за използване онлайн решения, които да направят пътуването по-приятно.

Флотилията на Wizz Air е една от най-младите в Европа, като в момента се състои от 119 самолета, със средна възраст 4.7 години. В резултат Wizz Air е най-зелената авиокомпания в Европа, отчитайки само 57.7 грама CO2 емисии на пътник на километър през август 2019 г. Понастоящем авиокомпанията е поръчала общо 271 самолета Airbus А320neo, Airbus A321neo и Airbus A321XLR, чиято доставка очаква следващите години. С новите въздухоплавателни средства авиокомпанията ще продължи да ускорява ефективността си паралелно с по-нататъшното намаляване на своя екологичен отпечатък с 1/3 за всеки пътник през следващото десетилетие. Самолетите Airbus A321neo, шест от които вече оперират в мрежата на WIZZ, са оборудвани с най-новите технологии в авиацията. Моделът предлага намаление на шума с 50 процента, намаляване на разхода на гориво с 20 процента, като същевременно намалява емисиите на азотен оксид с до 50 процента.

Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air, коментира: „За нас е чест да бъдем признати като най-добрия нискотарифен авиопревозвач за 2019 г. от нашите страхотни клиенти, още повече, че това се случва непосредствено след като получихме награда за най-добрата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, за авиокомпания на годината (2019), както и рейтинг за безопасност „7 звезди“. Настоящата награда за пореден път показва, че сме на правилния път и че упоритата работа и всеотдайността на забележителния екип на WIZZ се оценяват високо от нашите пътници. Продължаваме да следваме мисията да предлагаме възможно най-ниските тарифи и непрекъснато да разширяваме нашата мрежа от възможности за пътуване, докато напредваме към целта да имаме флотилия от 300 модерни самолета. Нашият приятелски екипаж с нетърпение очаква да ви посрещне на борда на един от нашите самолети.“

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща