ExxonMobil сe готви да отпише активи за милиарди долари

Енергетика / Свят
3E news
447
article picture alt description

Американската петролна компания ExxonMobil смята да отпише активи за сума от порядъка на 17 до 20 млрд. долара. Това става ясно от плана за стратегическо развитие на компанията. В него е записано и спиране на няколко проекта за добив на газ.

Компанията смята да се откаже от находищата за сух газ в Апалачите, Скалистите планини, Оклахома, Тексас, Луизиана и Арканзас в САЩ. Предвижда се да бъдат затворени и проекти в западната част на Канада, а също така и в Аржентина. Това именно ще доведе до отписване на активи за милиарди долари.

Освен това ExxonMobil ще съкрати 15 % от служителите си в целия свят до края на следващата 2021 година. Всички тзи мерки са насочени към намаляване на разходите.

ExxonMobil през третото тримесечие регистрира загуба в размер на 680 милиона долара. За юли-септември 2019 година печалбата на компанията бе 3,2 млрд. долара.

От няколко години компанията търпи неудачи, въпреки че успяваше да се справи с тях явно тази година не е от най-добрите. През август ExxonMobil беше изключена от промишления индекс Dow Jones Industrial Average, независимо, че е участник от най-дълго време.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща