EIA: САЩ ще увеличат през месец май добива на шистов петрол до 8,46 млн. барела дневно

Енергетика / Свят
Маринела Арабаджиева
938
article picture alt description

Добивът на шистов петрол от големите нафтогазови региони в САЩ през месец май ще се увеличи в сравнение с април с 80 хил. барела на ден до 8,46 млн. барела на ден (/б/д), или с малко под 1 %, прогнозира управлението на енергийна информация (EIA) към министерство на енергетиката на САЩ.
Най-голямо увеличение на производството през месец май се очаква от находището Permian – с 42 хил. барела – до 4,136 млн. барела на ден.
По отношение на Niobrara от EIA очакват ръст от 22 хил. б/д – до 764 хил. б/д, за Eagle Ford – 7 хил. барела – до 1,429 млн. б/д, за Bakken – 11 хил. барела – до 1,385 млн.б/д. Добивът при Anadarko се очаква да спадне до 567 хил. б/д. По отношение на Appalachia се очаква увеличение с 4 хил. б/д – до 135 хил. б/д, а при Haynesville се очаква добив от 44 хил.б/д.

Очакването на EIA за добива на газ от тези находища е за ръст с 907 млн. куб фута – до 79,85 млрд. куб фута на ден. Оценката за добива на газ през април е за постигнато ниво от 78,93 млрд. куб фута на ден.

Според EIA намалява броят на незавършените кладенци на големите находища. В момента те са от порядъка на 8,5 хил. Големият брой от незавършени кладенци дава възможност на САЩ при ръст на цените бързо да увеличават добива, извън зависимостта от темповете на сондажна активност.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща