EIA прогнозира увеличение на добива на петрол в САЩ с 1% през април

Енергетика / Свят
Маринела Арабаджиева
555
article picture alt description

Добивът на шистов газ в  САЩ през април ще се увеличи в сравнение с месец март с 85 хил. барела на ден – до 8,592 млн. барела на ден, тоест с около 1 % прогнозира управлението за енергийна информация към министерство на енергетиката на страната (EIA).


Най-голямо увеличение на добива през април се очаква от находището Permian – с 40 хил. барела до 4,177 млн. барела на ден.
Според данните на EIA, увеличението от Niobrara ще е с 21 хил. барела на ден, до 753 хил. барела на ден, на Eagle Ford – с 8 хил. барела до 1,442 млн. барела, на Bakken – със 17 хил.барела до 1,458 млн. барела на ден, но на Anadarko се очаква спад от 5 хил. барела, и увеличение на Appalachia с 4 хил. барела.


EIA очаква през април за ръст на добива на газ от тези находища в САЩ с 883 млн. куб фута – до 79,02 млн. куб фута на ден. Данните сочат, че добива на газ през месец март се очаква да е на ниво от 78,137 млрд. куб фута.


Според данните на EIA с 93 се е  увеличил и  броят на незавършените кладенци в районите с добив на нефт и газ в САЩ в сравнение с предишния месец – или с 1,1 % до 8,576 хил. кладенеца. Незавършените кладенци все още не са готови за добив, но както се коментира, големият им брой ще даде възможност на американските производители бързо да увеличат добива при ръст на цените на петрола извън зависимостта от темповете на сондажна активност.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща