Citigroup повишава прогнозата си за цената на медта, никела и цинка

Икономика / Свят
Маринела Арабаджиева
639
article picture alt description

Анализаторите от Citigroup повишават прогнозата си за цената на редица цветни метали, като влошава очакванията си за алуминия.

През следващите три месеца котировката на договорите за медта може да достигнат 7 хил. долара за тон, смятат те. Преди това се прогнозираше стойност от 6,7 хил. долара за тон, съобщава в отчета си банката. Оценката за цялата 2019 г. сега е за 6,705 хил. долара за тон, при очаквана по-рано стойност от 6,575 хил. долара за тон. Това се дължи на признаци за възстановяване на търсенето, а също така на напредъка при търговските преговори между САЩ и Китай, цитира прогнозата на Citigroup агенция Bloomberg.

Анализаторите прогнозират средна цена за никела през тази година на ниво от 13,09 хил. долара за тон в сравнение с 12,875 хил. долара за тон по-рано, а през 2020 г. - 13,625 хил. долара за тон срещу 13,5 хил. долара за тон.

Цинкът се очаква да струва средно през 2019 г. около 2,7 хил. долара за тон. Предишната прогноза на анализаторите от Citi е за 2,55 хил. долара за тон.

Експертите очакват също така средната цена на алуминия през тази година да  1,97 хил. долара за тон, а не както се очакваше преди – 2,075 хил. долара за тон.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща