Chevron, Total и Reliance са се присъединили към нефтогазовата блокчейн платформа Vakt

Енергетика / Свят
Маринела Арабаджиева
635
article picture alt description

Енергийните компании Chevron, Total и Reliance са се присъединили към нефтогазовата платформа за търговия с нефт и газ Vakt, съобщава агенция Ройтерс, позовавайки се на Vakt.

Блокчейн платформата Vakt е създадена през 2017 г. от консорциум в чийто състав влизат големите петролни компании BP, Royal Dutch Shell и Equinor , а също така търговците  Mercuria Energy, Koch Supply & Trading и Gunvor.


„Total отдавна подкрепя инициативи за дигитализация в сектора по отношение на обслужването на товарите след продажба. Разглеждаме ги като важна стъпка в посока на по-безопасни, бързи и евтини логистични операции. Стремим се да дадем своя принос към развитието на блокчейн платформата Vakt на различните пазари“, казва за агенцията шефът на отдела на Total за търговия с превози Thomas Waymel.


Френската Total е една от най-големите нефтогазови компании в Европа. Chevron е втората по големина компания в САЩ, като извършва дейности в над 180 страни. Индийската Reliance Industries се занимава с проучване и добив на въглеводороди, преработка на петрол и продажба на нефтопродукти.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща