Подписаха споразумение за присъединяване на АЕЦ „Аккую“ към енергийната система на Турция

Енергетика / Свят
3E news
379
article picture alt description

Генералният директор на проектната компания „Аккую Нуклеар“ Анастасия Зотеева и заместник генералният директор на Турската компания за пренос на електроенергия (TEIAS) Мурат Токат подписаха споразумение за присъединяване на АЕЦ „Аккую“ към електроенергийната система на Турция. Това ще позволи на „Аккую Нуклеар“ и TEIAS да извършат пълномащабна работа за създаване на схема за разпределение на електроенергията от АЕЦ „Аккую“. Това включва шест електропровода за високо напрежение за свързване на централата към енергийната система на страната.

Общата дължина на високоволтовите линии, които ще бъдат изградени като част от схемата за разпределение на електроенергията на АЕЦ „Акую“, ще надхвърли 1000 км.
„След няколко години Турция ще трябва да интегрира своята АЕЦ в системата за пренос на електроенергия – един непрекъснат източник на базово производство на голямо количество електроенергия. Споразумението е гаранция, че инфраструктурата на турската енергийна система ще бъде готова за свързване на АЕЦ „Аккую“ за надеждно предаване на произведена електроенергия на потребителите“, коментира Анастасия Зотеева.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща