Започна обучението на оперативния персонал за турската АЕЦ „Аккую“

Енергетика / Свят
3E news
487
article picture alt description

Компанията „Аккую Нуклеар“ започна обучение на своите сътрудници по програми за подготовка на оперативния персонал на турската АЕЦ „Аккую“. Процесът ще премине на два етапа – подготовка на работните позиции на място в действащия енергоблок на референтната Нововоронежка АЕЦ 2 в Русия и подготовка на работните места на площадката на АЕЦ „Аккую“ в Турция.

В момента Техническата академия на „Росатом“ и учебно-тренировъчните подразделения на Концерн „Росенергоатом“ реализират първия етап, съобщава онлайн изданието atomic-energy.ru.

През 2019 г. 72-ма турски специалисти преминаха подготовка, а в рамките на настоящата година се предвижда обучението на поне 120 специалисти, в това число 20 души оперативен персонал. След това оперативният персонал - водещи инженери по управление на реактора и управление на турбината, началник смени на турбинния и реакторния цех и началник смени на енергоблока и централата, трябва да получат разрешение от турската Агенция за регулиране (NDK) за извършване на технологични процеси в АЕЦ „Аккую“.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща