Shell излезе от строителство на завода за втечнен газ Lake Charles в САЩ

Енергетика / Свят
3E news
438
article picture alt description

Англо-холандската компания Shell е взела решение да излезе от съвместното с Energy Transfer строителство на завод за втечнен газ на LNG-терминала Lake Charles в САЩ. Основната причина са неблагоприятните настоящи пазарни условия, се казва в съобщение на компанията.

Решението е в съответствие с инициативите, обявени от нас през миналата седмица, за да опазим средствата и да засилим устойчивостта на бизнесът си. Въпреки че продължаваме да вярваме в дългосрочната жизнеспособност и предимствата на този проект, сега не е най-подходящото време за инвестиции от страна на Shell”, се цитират в съобщението думите на Maarten Wetselaar, Director, Integrated Gas and New Energies.
Преди се планираше Shell и Energy Transfer да вземат равно участие в проекта, който е насочен към преобразуване на съществуващия терминал за внос на Energy Transfer в  инфраструктура за експорт на американски LNG. Мощността на завода за втечняване трябва да е 16,45 млн. тона годишно.

Концернът Royal Dutch Shell обединява енергийни и нефтохимически компании, работещи в над 70 страни в света. 44,1 % от Shell се контролират от Nederland Centraal Instituut Voor Giraal Effectenverkeer BV.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща