ЧЕЗ Разпределение преустановява планираните ремонти за коледните и новогодишни празници

Компанията полага усилия да реорганизира дейността си по планираните дейности до празниците в условията на извънредни мерки

Енергетика / България
3E news
595
article picture alt description

ЧЕЗ Разпределение ще преустанови планираните прекъсвания на електрозахранването за периода от 19 декември до 5 януари, за да не бъдат смущавани хората по време на празниците. За най-натоварените за мрежата дни – 24 и 31 декември, компанията е създала специален график за дежурства и ще реагира незабавно при нужда.

До празниците ЧЕЗ Разпределение България организира дейността си и ще изготвя график на планираните си ремонти, който в максимална степен да ограничи неудобствата за хората, които работят и учат от вкъщи. Изключванията, за които това е възможно, ще се изпълняват след 13 ч., а времетраенето на дейностите ще се съкрати до възможния минимум. Целият наличен ресурс на компанията е мобилизиран, за да поддържа и развива мрежата при актуалните условия, съгласно задълженията на дружеството.

ЧЕЗ Разпределение е длъжна да изпълнява всички нормативни изисквания и докато траят извънредните мерки. Компанията трябва да изпълнява в срок своите ангажименти за присъединяване на нови клиенти и да реализира в пълен обем инвестиционната си програма и ремонтни дейности, за да гарантира сигурност на електроразпределителната мрежа. За извършването им е необходимо да се провеждат планирани изключвания на съответните съоръжения от мрежата, което води до временни прекъсвания на електрозахранването. За неизпълнение на своите задължения, ЧЕЗ Разпределение подлежи на санкции.

„През летния сезон извършихме всички дейности по поддръжка и развитие на мрежата, с които закъсняхме в резултат на извънредното положение през пролетта. В момента продължаваме усилено работа, за да изпълним всички наложителни работи по осигуряване на стабилност на мрежата по време на зимния сезон. Трудно е, защото работим с ограничен капацитет, заради големия процент персонал в карантина“, каза Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане на мрежата“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Всички мерки, предприети от ЧЕЗ Разпределение до момента, са били в максимална степен съобразени с интересите на гражданите и икономиката, без това да създава предпоставки за застрашаване на сигурността на електрозахранването за хората и институциите в дългосрочен план или здравето на служителите на компанията.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща