Търсят се новите младежки делегати на България към ООН

Икономика / България
Маринела Арабаджиева
586
article picture alt description

Дружеството за ООН в България с официалната подкрепа на Министерството на външните работи на Република България организира за тринадесета поредна година национална кампания за избор на български младежки делегати към ООН. Селекционната кампания се провежда в партньорство с Национален младежки форум и ISIC България и ще продължи от март до юни 2019 г. В конкурс от четири кръга ще бъдат избрани следващите официални младежки представители с мандат 2019-2020 година.

Позицията „български младежки делегат към ООН“ дава възможността на двама млади души да се включат в делегацията на България към Общото събрание на ООН и Комисията по социално развитие на ИКОСОС и да работят с права, сравними с тези на акредитиран дипломат, по решенията на ООН за младежта. Двамата младежки делегати заемат отговорната позиция да представляват гласа на младежите в България и да отстояват техните интереси на най-високо междуправителствено ниво. В световен план България е доказан лидер в насърчаването на младежото участие с над 10-годишна утвърдена практика и като една от едва около 40 държави от цял свят, в които съществува програмата „Младежки делегат към ООН“.

Двамата младежки делегати се избират чрез прозрачен национален конкурс от четири кръга. Подробности за изискванията и критериите за кандидатстване, информация за селекционните етапи, както и формуляр за кандидатстване може да откриете на уебсайта на Програмата (http://bgyouthdelegate.org/). Мандатът на делегатите е със срок от 18 месеца, през които те имат различни задължения на национално и международно ниво, като работата им е насочена главно към младежките политики и актуалните за българската младеж теми и предизвикателства.

Можете да кандидатствате или да номинирате подходящ за позицията млад човек наhttp://bgyouthdelegate.org/apply-now-2019/до 23:59 ч. на 06.04.2019 г.

 

За повече информация:

 

www.bgyouthdelegate.org

www.facebook.com/bgyouthdelegate

questions@bgyouthdelegate.org

 

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща