Топлофикация "София" е с нов шеф и Надзорен съвет

Енергетика / България
Георги Велев
2216
article picture alt description

"Топлофикация София" е с ново ръководство и нова структура на управление. Изпълнителен директор на дружеството вече е Кремен Георгиев, който досега беше в ръководството на топлофикациите във Враца, Велико Търново и Перник, свързвани с бизнесмена Христо Ковачки. Кремен Георгиев заема поста на Сашо Чакалски, който пък влиза в новообразувания Надзорен съвет на софийската топлофикация, информира БНР.

Така след промените дружеството вече ще има двустепенна форма на управление. Председател на Управителния съвет е Иванка Попова, неин заместник - Петър Тодоров, а изпълнителен директор става Кремен Георгиев. Освен него в новосъздадения Надзорен съвет влиза и още един енергетик, свързван с Христо Ковачки. Това е Валентин Терзийски, който преди време ръководеше плевенската "Топлофикация".

Председател на Надзорния орган на "Топлофикация"-София е Десислава Билева, а неин заместник е вече бившият изпълнителен директор на дружеството Сашо Чакалски. На предишния си пост Чакалски остана около година. Припомняме, че и при управлението на Чакалски столичното парно продължи да трупа дългове към газовия доставчик "Булгаргаз" и само за година новите борчове са за около 100 млн. лв. Този нов дълг бе изкупен преди зимата от Българския енергиен холдинг. Към момента дължимата от столичната "Топлофикация" текуща сума за гориво е достигнала 90 милиона лева.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща