„Топлофикация София“ е възстановила на потребителите 24 млн. лв. от намалението на цената на природния газ

Общите фактури за потребената топлинна енергия от клиентите вече са изготвени

Енергетика / България
3E news
498
article picture alt description

„Топлофикация София“ ЕАД вече е възстановила 24 милиона лева на своите потребители от ретроактивното намаление на цената на топлинната енергия. Към 17 август 2020 г. чрез прихващане на сметките за м. юни са върнати над 10 млн. лв., а със сметките за м. юли и годишните изравнителни сметки - още 13,8 млн. лв. Остават за възстановяване още 12 798 316 млн. лв., с които ще бъдат прихванати бъдещи сметки на потребителите.

Топлинните счетоводители предадоха изравнителните сметки за парно и топла вода.  На тази база „Топлофикация София“ ЕАД изготви Общите фактури за потребената топлинна енергия за периода 1 май 2019 г. – 30 април 2020 г. От днес те са достъпни на Интернет страницата на дружеството и в Центровете за обслужване на клиенти. 

Предвид ретроактивното намаление на цената на топлинната енергия за периода 1 юли 2019 г. - 31 март 2020 г. и с оглед предоставяне на цялостна информация на потребителите за изчислението на сметките в съобщенията към общите фактури на потребителите са посочени ценовите периоди и съответната цена на топлинната енергия без ДДС, фактурираните количества топлинна енергия по старата цена и изравнение на потреблението по новата,  по-ниска цена. Така клиентите ще могат да видят какво е общото им реално потребление за периода 1 май 2019 г. - 30 април 2020 г.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща