Прокуратурата с нова акция в МОСВ и в регионалната екоинспекция в Пловдив

Икономика / България
3E news
788
article picture alt description

Нови проверки на Министерство на околната среда и водите и регионални инспекции започна прокуратурата днес. По разследване на Специализираната прокуратурата в няколко града се провежда акция на прокуратурата и ДАНС. Според неофициална информация, един от проверяваните адреси е на заместник -министърът на екологията Красимир Живков, информира БНР.

Ботевградски сайт разпространи снимки на спрели пред къщи на Живков в Правец и Ботевград автомобили на полицията и жандармерията.

Претърсвания и изземвания се провеждат и в сградата на Министерството на околната среда и водите в София.

От Русе пък информацията е за присъствие на жандармерия пред офиси и жилище, свързани с местните бизнесмени Пламен и Атанас Бобокови.

Разследването е за организирана престъпна група, каза лаконично Сийка Милева, като уточни, че информацията все още пристига при нея.

Ресорите, за които отговаря Красимир Живков като заместник-министър на екологията, са Регионалните инспекции по опазване на околната среда и водите и дирекциите  “Национална служба за защита на природата”,  „Управление на водите“ и „Национални паркове“.

За последно името му беше в публичното пространство покрай разследването на водната криза в Перник. За нея обвинен е бившият екоминистър Нено Димов, а Красимир Живков беше на разпит през януари в спецпрокуратурата.

При задържането на Димов на 9 януари, главният прокурор Иван Гешев обяви, че освен по водната криза, в екоминистерството се извършва проверка и за вноса на нелегален боклук в България от Италия.

Междувременно служители на ДАНС и прокуратурата са влезли в Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив. Пред сградата има и жандармерия.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев посочи, че полицията не участва в акцията, а тя се ръководи от прокуратурата.

От държавното обвинение в Пловдив засега не дават официална информация за разследването в пловдивската екоинспекция.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща