Правителството се разпореди с имоти

Икономика / България
Маринела Арабаджиева
398
article picture alt description

Министерският съвет обяви имот - публична държавна собственост за частна - държавна собственост и го прехвърли на Община Варна. Имотът представлява терен с площ 14 164 кв. м и се намира на ул. „Върба“ № 24 в града. В него ще бъде изградена общинска сграда за осъществяване на образователни дейности от Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ - гр. Варна.

Друг имот - публична държавна собственост, управляван от Министерството на земеделието, храните и горите, се обявява за частна държавна собственост. Това ще създаде възможност за по-ефективното му ползване в бъдеще, както и извършване на разпоредителни действия с него. Имотът се намира в землището на гр. Етрополе, област Софийска, и представлява поземлен имот с площ от 1000 кв. м, заедно с построените върху него двуетажна административна сграда и автогараж с две клетки.

От публична държавна собственост на частна държавна собственост се променя статутът на имоти, управлявани от Министерството на земеделието, храните и горите за нуждите на Държавно ловно стопанство „Черни Лом“ към „Североизточно държавно предприятие“ – Шумен. Имотите се намират в селата Ломци и Еленово в община Попово и представляват горски територии с изградени в някои от тях сгради. Те не се използват за изпълнение функциите на ловното стопанство, поради което са загубили качеството си на имоти - публична държавна собственост.

 

 

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща