Международна конференция за предприемачество събира експерти и представители на бизнеса от няколко поколения

Шестнадесета международна научна конференция "Иновации и предприемачество в образованието и бизнеса", 22 март 2019 г.

Енергетика / България
Георги Велев
282
article picture alt description

На 22 март 2019 г. в Международно висше бизнес училище ще се съберат представители на бизнес организации, акселераторски програми, стартъп и
серийни предприемачи, експерти и научни изследователи, за да обсъдят развитието на бизнес средата у нас. Български и международни учени представят резултати от над 60 изследвания в областта на развитието на човешките ресурси, дигитализацията на икономиката, интелигентната специализация, кръговата икономика, образованието.

Представители на Министерство на икономиката, на Изпълнителна агенция за насърчаване на МСП, на Изпълнителна агенция „Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, на Фонд мениджър на финансови инструменти в България и на Министерство на образованието и науката ще се включат в дискусия от 10,30 часа.

Следобед на кръглата маса „Предприемаческата среда в България“ Милен Иванов, съосновател на CEO клуб и на Founder Institute България, д-р Марина Стефанова – експерт по корпоративна социална отговорност, Добромир Иванов от BESCO, Данаил Кънчев, член на УС на БАУХ, Елица Стоилова и Невен Боянов, ИТ предприемачи иГабриела Пресолска, социален предприемач ще споделят своя опит и препоръки за развитието на общността.

В рамките на конференцията се организира и дискусия „Данъчната политика в България“, с участието на представители на институциите, експерти и
предприемачи. Тема на обсъждането е в каква степен данъчната политика в България подкрепя или възпрепятства иновационната дейност на бизнеса, как промените в данъчната регулация подпомагат дигиталната трансформация на бизнес моделите.

През целия ден във фоайето на университета ще има изложение на стартъп компании, бизнес организации и акселераторски програми. Шестнадесетата международна научна конференция "Иновации и предприемачество в образованието и бизнеса" се организира от Международното
висше бизнес училище в партньорство с Фондация "Приложни изследвания и комуникации", Enterprise Europe Network – България, Асоциация на стартиращите компании в България-BESCO, БАУХ, Founder Institute България, CЕO Club, Фондация „Градище“, Фондация Каузи, Социална мрежа за добри дела „Волонтайм“.

Медийни партньори са 3e-News.bg, StartUP Navigator, сп. Ютилитис, Computer world, Nauka.bg, сп. Бизнес клуб.

Шестнадесета международна научна конференция "Иновации и предприемачество в образованието и бизнеса", 22 март 2019 г., 16,30 часа, Международно висше бизнес училище, гр. София, ул. Винсент ван Гог, 7.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща