КЗК получи достъп и влезе в офисите на Българската петролна и газова асоциация

Енергетика / България
3E news
985
article picture alt description

Представители на Комисията за защита на конкуренцията започнаха проверката на Българската петролна и газова асоциация за евентуални нарушения при цените на горивата, съобщи БНР.

Миналата седмица офисът беше запечатан, след като представителите на КЗК не откриха никого от Асоциацията на адреса.

Според изпълнителния директор на БПГА Андрей Делчев в тази проверка няма нищо необичайно. Той отхвърли обвиненията в картел и злоупотреба с монополно положение, и посочи, че Асоциацията ще съдейства на проверяващите:

„Проверка, която ние посрещаме нормално, с разбиране. Тя се случва горе-долу на всеки три години. Знаете какви са резултатите до този момент, такива ще са и този път. Ние нямаме притеснения от обвиненията в картели, злоупотреба с монополно положение, така че оказваме пълно съдействие“, каза Делчев.

Според него сроковете, в които трябва да бъде монтирано видеонаблюдение на данъчните складове, са твърде кратки, и компаниите ще трябва да направят големи разходи, което ще оскъпи горивата. „Безспорно това е разход, който ще натовари компаниите. И безспорно също така е, че този разход ще се пренесе в цената. Няма как да бъде иначе", цитира БНР думите на Делчев.

Проверката в Българската петролна и газова асоциация започна почти едновременно с обявяването на намерението на правителството да създаде Държавна петролна компания с аргумента, че това ще доведе до по-ниски цени на горивата по бензиностанциите, конкуренция и ще осигури достъп до данъчни складове.

 

 

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща