Заразените с коронавирус у нас достигнаха 190

Икономика / България
3E news
512
article picture alt description

190 са заразените с коронавирус у нас, съобщи ген. Венцислав Мутафчийски, предаде БГНЕС. 19 случая са регистрирани за последното денонощие. Повечето са в София, един случай в Плевен, изясняват се контактите му. Повечето от пациентите са в добро състояние. Два от случаите във ВМА са с подобряващи се показатели, нямат нужда от кислород. Един от двамата пациентите в Пирогов, които се намираха в тежко състояние, ще бъде екстубиран. Хора до 50 години, заразени с коронавирус, са с двустранна пневмония - 9 от тях са в тежко състояние, каза генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

"В събота пристигна първата част от едно голямо дарение със защитни облекла, а вчера пристигна голямо дарение от тестове и всички консумативи, свързани с тях. Това е дарение от народния представител г-н Пеевски и стойността му е близо 300 хил.лева, съобщи още проф. Мутафчийски. 

До момента депутатът се явява най-големият дарител, след като в петък се оказа, че е закупил и платил 11 апарата за обдишване за "Пирогов", защитни облекла, консумативи и парични средства на обща стойност 500 000 лева.

Средства за закупуване на респираторни апарати дариха и две от най-големите вериги за бързооборотни стоки у нас – Кауфланд и Лидл

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща