Екологичният преход и цифровата трансформация ще играят ключова роля при възстановяването на европейската икономика

Кабинетът прие доклад за дейността на междуведомствената работна група във връзка с Европейската зелена сделка

Икономика / България
3E news
654
article picture alt description

Министерският съвет прие доклад, засягащ дейността на междуведомствената работна група за изготвяне на анализ на екологичните и социално-икономически последици, произтичащи от Европейската зелена сделка на ЕК за България, и изготвяне на Национален план за действие за справедлив преход. Работната група включва установените към момента ефекти в проект на широкообхватен документ, който на този етап обхваща няколко области на въздействие, сред които секторите „Енергетика“, „Транспорт“, „Околна среда“, както и „Заетост и социална политика“.

В документа също така са включени първоначални предложения за основни параметри на социално-икономическите мерки за изпълнение на дългосрочен План за декарбонизация, както и информация за идентифицирани инструменти за публично финансиране на част от тези мерки през следващото десетилетие.

В контекста на обявената от СЗО пандемия от коронавирус и в съответствие със стратегически документи на ЕС, екологичният преход и цифровата трансформация ще играят водеща роля във възобновяването и модернизирането на икономиката на ЕС.

Работата по развитие и актуализиране на анализа на последиците и плана за действие продължава в съответствие с последните развития в областта.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща