„Газов хъб Балкан“ започва регистрация за участие в Програма за освобождаване на газа за 2020 г.

Енергетика / България
3E news
1656
article picture alt description

„Газов хъб Балкан“ започва регистрация в програмата за освобождаване на природен газ, става ясно от съобщение на „Булгартрансгаз“. Припомняме, че в края на този месец, на 29 ноември КЕВР трябва да се произнесе както по платформата за търговия, така и по програмата за освобождаване на газ. По време на общественото обсъждане по-рано през този месец газовите асоциации и БФИЕК поискаха “Булгартрансгаз” и “Булгаргаз” да организират дискусии, на които да разяснят идеите си. Поискаха също така старт на газовата платформа само с “Ден напред”  само до края на март месец. “Булгаргаз” от своя страна изрази несъгласие с варианта на работната група на регулатора по споразумението за освобождаване на количества.

Във връзка с провеждането на търговете по Програмата за освобожаване на газа (GRP) за 2020 г., съгласно изискванията на чл. 176а от ЗЕ, уведомяваме заинтересованите страни, че „Газов Хъб Балкан“ ЕАД, в качеството си на страна по Споразумението за изпълнение на Програмата и на доставчик на софтуерната среда за нейното изпълнение, стартира регистрация на потенциалните участници в Програмата, се казва в съобщението. За целта е необходимо да бъде попълнена и изпратена по имейл Регистрационната форма, посочена на страницата на дружеството ( и която можете да намерите    тук  ) 

С оглед участието в търговете, първият от които е планиран за 9 декември 2019 г. (в зависимост от решението на КЕВР за одобрение на Споразумението за изпълнение на програмата за освобождаване на газ), от дружеството искат сканирано копие на попълнената форма и придружаващите я документи да бъдат изпратени не по-късно от 4 декември 2019 г. , се казва в съобщението, като се посочва и съответният имейл адрес. Попълнената и надлежно подписана регистрационна форма и придружаващите я документи следва да бъдат изпратени в деловодството на „Газов Хъб Балкан“ ЕАД в запечатан плик с надпис „Регистрационна форма за GRP“ не по-късно от 6 декември, уточняват още от дружеството.

В допълнение, необходимо е изрично нотариално заверено пълномощно, в случай, че Регистрационната форма се подписва от лице, което не е вписано в търговския регистър като имащо право да представлява компанията и да подписва правнообвързващи документи от името на компанията. Съпровождащите Регистрационната форма документи се представят в оригинал на езика на издаването им и при нужда се съпровождат от превод на български или английски език. Документите се удостоверяват с апостил в съответствие с Хагската конвенция от 1961 г., а преводът следва да бъде нотариално заверен (извършен от заклет преводач).

В резултат на успешна регистрация, „Газов Хъб Балкан“ ЕАД ще предложи на кандидатите Споразумение за участие, уточняват още от “Булгартрансгаз”.

Допълнителна информация за регистрация на нови участници при провеждането на последващите търгове, както и одобреното от КЕВР Споразумение за изпълнение на Програмата, в т.ч. конкрентите условия за всеки търг (количества, типове продукти и др.) ще бъдат регулярно публикувани от страна на „Газов Хъб Балкан“ ЕАД в сътрудничество с обществения доставчик и КЕВР.

Регистрaцията за участие от страна на потенциалните купувачи на освободените количества газ по Програмата не ги задължава да направят обвързващи оферти в търгoвете, не ги задължава да се регистрират в останалите сегменти на търговската платформа на „Газов Хъб Балкан“ ЕАД и не изисква други такси с изключение на обявената в проекта на Споразумение такса за транзакция в размер на 0,1 BGN/ MWh при успешно сключен договор за доставка, се казва още в съобщението.

Вижте повече на: https://www.bulgartransgaz.bg/bg/news/registraciya_za_uchastie_v_programa_za_osvobojdavane_na_gaza_za_2020_g_-548-c15.html

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща