„Газов хъб Балкан“ въведе успешно платформата за търговия

Успешно бяха изтъргувани 550 000 MWh (~ 55 млн. м³), или 25 процента от общо освободеното количество. Обявена е регистрация за втория търг по Програмата за освобождаване на газа

Енергетика / България
3E news
2652
article picture alt description

Платформата за търговия на „Газов хъб Балкан” беше успешно въведена в търговска експлоатация в рамките на първия търг по Програмата за освобождаване на газ за 2020 г., се казва в съобщение на „Булгартрансгаз“. Успешно са изтърувани близо 55 млн .куб м, се уточнява в съобщението.

Право на участие в търга имаха над 15 участника, като бяха предложени един годишен и дванадесет месечни продукта. В резултат от сделките за първи път на българския газов пазар беше осъществена електронна търговия, като бяха изтъргувани успешно 550 000 MWh (~ 55 млн. м³), или 25 процента от общо освободеното количество, заявяват от „Газов хъб Балкан“.

Вторият търг от програмата ще се проведе на 16 декември 2019 г. при условията на т. 8.2 от одобреното от КЕВР Споразумение за GRP ( Споразумение по Програма за освобождаване на газ), а именно с цел гарантиране сигурността на доставките в страната. Участниците, които са вече регистрирани и са подписали Споразумение за участие, вкл. Приложение №2 към него, имат право на участие на втория търг, без необходимост от представяне на допълнителни документи. В допълнение, напомняме, че валидността на подписаното Споразумение за участие е за търговете през м. декември 2019 г., или до датата на тяхното приключване, пише още в съобщението.

За новите участници, регистрацията за втория търг на 16 декември 2019 г. продължава до 11 декември 2019 г. включително, като за целта молим да попълните  Регистрационна форма, която можете да изтеглите от секция Продукти и услуги, сегмент GRP. Регистрационната форма и придружаващите я документи следва да бъдат изпратени на следния имейл адрес: admin@balkangashub.bg  с  копие до simona.barakova@balkangashub.bg, заявяват от “Газов хъб Балкан”.

Оригиналите на попълнената и надлежно подписана регистрационна форма и придружаващите я документи следва да бъдат изпратени в деловодството на „Газов Хъб Балкан“ ЕАД в запечатан плик с надпис „Регистрационна форма за GRP“ не по-късно от 13 декември г. на адрес: ж.к. „Люлин“ 2, бул. „Панчо Владигеров“ 66, София 1336, България, на вниманието на г-жа Симона Баракова.

След успешна регистрация, „Газов Хъб Балкан“ ЕАД ще очаква подписано от успешните кандидати Споразумение за участие, също в срок до 13 декември 2019 г., което можете да изтеглите от секция Продукти и услуги, сегмент GRP.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща