Българска фондова борса одобри първата компания - съветник за Пазара за растеж на МСП

Икономика / България
Маринела Арабаджиева
600
article picture alt description

Българска фондова борса одобри първата компания – съветник за Пазара за растеж на МСП BEAM. Това е инвестиционният посредник Авал Ин. Той ще консултира и подпомага малки и средни компании в процеса им по листване на Пазара за растеж и в живота им като търгувани компании след това. Авал Ин оперира на капиталовия пазар в страната ни 25 години.

 

„Приветстваме Авал Ин като съветник и сме убедени, че с експертизата си ще бъдат наистина полезни на компаниите с интерес към новия ни пазар BEAM. Ние сме и ще бъдем много взискателни в избора си на компании-съветници, тъй като на пазара BEAM възлагаме важна роля като източник за финансиране растежа на динамичните и амбициозни български МСП.”, каза Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ.

 

Специалните съветници участват активно в подготовката на необходимите документи за допускане до пазар BEAM, така че компаниите да са в съответствие с правилата за дейността на пазара и с приложимото законодателство. Активното взаимодействие между съветниците и компаниите продължава и след самото листване с консултации относно задълженията по разкриване на информация и представяне на финансови отчети. Всяка компания, която иска да набира капитал на пазара BEAM e необходимо да сключи договор с един одобрен от БФБ съветник за срок от поне две години.

 

Към съветниците има сериозни изисквания по отношение компетентността и опита им при операциите на финансовите пазари. Съветниците са обичайно компании, които извършват някои от следните дейности: инвестиционни услуги; бизнес консултации; одиторски или данъчни услуги; изготвяне на оценки; финансов и правен анализ; консултации по сделки за сливания, придобивания или преструктуриране.

 

Българска фондова борса е лицензирана да извършва дейност като фондова борса на 09.10.1997 г. Предметът на дейност на дружеството включва организиране на търговия с ценни книжа и други финансови инструменти; организиране и поддържане на информационна система за търговия с ценни книжа. Повече информация за БФБ на: www.bse-sofia.bg

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща