България пред Съвета на ЕС: Държим на атрактивните стимули при прехода към чиста енергия

Одобрени са резултатите от участието на България в заседание на Съвета на ЕС, част „Енергетика”

Енергетика / България
3E news
635
article picture alt description

Министерският съвет прие днес резултатите от участието на България в заседанието на Съвета на ЕС „Транспорт, телекомуникации и енергетика“, част „Енергетика“, което бе проведено на 4 декември 2019 г. в град Брюксел, Белгия.

Участниците в заседанието дискутираха енергийните приоритети на новия състав на Европейската комисия. България отбеляза, че преходът към чиста енергия трябва да бъде плавен и справедлив към всички държави-членки, при отчитане на националните специфики на енергийните системи и географските особености. Важно значение в процеса има създаването на атрактивни стимули и инструменти за планиране и привличане на финансови ресурси, които са ключови за успешното изпълнение на климатичните цели на ЕС в дългосрочен хоризонт.

В рамките на заседанието Европейската комисия информира за статуса на тристранните разговори с Украйна и Русия и представи резултатите от международни инициативи и срещи в областта на енергетиката, проведени през последните месеци. Делегацията на Хърватия представи програмата на новото ротационно председателство на Съвета на ЕС от 1 януари 2020 г.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща