„Булгартрансгаз“ открива разширението на газопреносната мрежа по трасето на „Балкански поток“

Ще бъде проверен и напредъкът на строителните дейности по разширяване на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз“ в района на гр. Кнежа

Енергетика / България
3E news
1044
article picture alt description

„Булгартрансгаз“ ЕАД ще открие разширението на газопреносната мрежа по трасето на „Балкански поток“ в участъка от българо-турската граница до компресорна станция „Странджа“.

Трасето включва газоизмервателна станция  „Странджа“ и 11 км. новоизграден преносен газопровод. Събитието ще се проведе на 21-ви октомври, понеделник, , от 10 часа на площадката на ГИС „Странджа“ в с. Горска поляна, община Болярово, област Ямбол (приложена е карта на маршрута до мястото).

В същия ден ще по-късно ще бъде проверен и напредъкът на строителните дейности по разширяване на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз“ ЕАД в района на гр. Кнежа.

За участието в откриването и в инспекцията са поканени да участват министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, народни представители, областни управители, кметове и представители на местната власт, представите на изпълнителите и други.

Ще бъде проверено изграждането на участъка от преносния газопровод на „Булгартрансгаз“ ЕАД на територията на общините Искър, Кнежа и Оряхово.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща