Борисов: Когато има скандали се подава оставка. Аршинът трябва да бъде един и същ за всички

Икономика / България
Маринела Арабаджиева
654
article picture alt description

Ние в ГЕРБ сме създали стандарт и когато има такива скандали, дали е депутат, председател на парламентарна група, министър на правосъдие или зам.-министър на спорта, се подава оставка. Това каза в централата на ГЕРБ премиерът Бойко Борисов по повод на уличените в имотни скандали, сред които съпругата на Лозан Панов, председател на ВКС, синът на Борислав Сарафов, председател на Националната следствена служба и Пламен Георгиев, председател на КПКОНПИ.

"Същото бих препоръчал на замесените в тези скандали сега, но понеже има хора и от съдебната система, те не обичат да бъдат слагани под общ знаменател или са много чувствителни, а аршинът трябва да бъде еднакъв за всички - да излязат в дълъг отпуск, докато различни от тях институции направят проверките", препоръча премиерът.

"Аршинът и стандартът трябва да бъде един и същ. Или незабавна оставка, или дълъг отпуск, докато не минат проверките и то максимално прозрачни проверки", заяви Борисов, цитиран от БТА.

По-късно в Народното събрание номинираният за правосъден министър и все още настоящ шеф на комисията по правни въпроси Данаил Кирилов коментира, че е напълно в логиката на нещата да има проверка за имотите на председателя на КПКОНПИ във връзка с разпоредена от прокуратурата проверка за имотите на шефа на комисията Пламен Георгиев. „От вас чувам новината. Напълно в логиката на нещата е да има такава проверка, за да може да се установят фактите и обстоятелствата и да няма никакво съмнение в обществото“, каза Кирилов, цитиран от агенция Фокус. Той определи като коректно поведение излизането му като държавен служител в отпуска докато се извършва такава проверка.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща