Борисов инспектира строителството на газопровода „Балкански поток“

Енергетика / България
3E news
559
article picture alt description

Премиерът Бойко Борсов инспектира строителството на „Балкански поток“ от хеликоптер. Участъкът, които провери министър-председателят е от кранов възел Горни Дъбник до кранов възел Селановци. Участъкът е с дължина от 45,2 км и е разположен на територията на област Плевен. "Искам хората да видят какви съоръжения се правят", каза Борисов по време на въздушната обиколка. „150 км вече са положени, над 18 000 тръби. Това е  „Балкански поток”.

От първия ден, в който сме стартирали, след като направихме изрядни процедури, се строи на пълна мощност. Няма нова година, няма събота, няма неделя. Какви огромни съоръжения се правят. И след това тръбите се зариват и отгоре се слага царевица, жито.  Това са 150 км”, разказа той от кабината на хеликоптера. „Всичко това е с абсолютно спазени брюкселски препоръки. Всичко е пипнато от човешка ръка”, уточни премиерът по време на обиколката.

Припомняме, че пред американски енергийни експерти преди месец премиерът Борисов заяви, че Балкански поток и интерконекторът с Гърция подпомагат регионалната енергийна сигурност.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща