БЕХ търси с конкурс три нови автомобила за ръководството си

Икономика / България
Георги Велев
1083
article picture alt description

Българският енергиен холдинг ще подновява автопарка за ръководството си. Дружеството публикува конкурс по оферти с наименование „Осигуряване на три фабрично нови автомобила при условията на оперативен лизинг за период от 4 години“. В предметът на поръчката са включени две обособени позици -  първата е за доставка на лек автомобил с предно задвижване и мощност не по-малко от 110 kW. Втората позиция е за доставка на два леки автомобила със задвижване 4х4 и мощност не по-малко от 140 kW.

Освен, че търсят мощен и изискан автомобил от БЕХ са записали още, че новата кола на лизинг трябва да бъде с дизелов двигател. В техническите изисквания е упоменато, че работният обем на двигателя на автомобила със задвижване на предните колела трябва да бъде поне 1900 куб. см. с мощност от 110 kW. Другите два автомобила са с 4х4 задвижване и при тях мощността е дори 140 квт, а разходът на гориво е още по-висок.

В поръчката е записано, че автомобилът трябва да отговаря на най-високите изисквания за опазване на околната среда – категория Евро 6, но все пак е предпочетена дизелова кола, а не такава, работеща на бензин.

Срок за подаване на оферти за участие в конкурса е до 17:00 часа на седмия работен ден от публикуване на поканата на сайта на БЕХ, е записано още в поръчката. За съжаление в офертата никъде не е написана нейната прогнозна стойност. Към настоящия момент документите за конкурса не са качени и на страницата на Агенцията за обществени поръчки.

От БЕХ имат и редица изисквания по отношение на оборудването на автомобилите. Освен съвременните изисквания за безопасност от холдинга държат в новите лизингови коли да имат вградени Bluetooth хендсфри устройства, подгряване на седалките и да бъдат черни на цвят или поне да са тъмно сив металик. Задните и странични стъкла на автомобилите пък трябва да са допълнително затъмнени. Припомняме, че преди няколко години от МВР специално направиха акция за проверка на допълнителното затъмняване на задните и странични стъкла на автомобилите, защото това може да бъде предпоставка за инциденти на пътя.

Автомобилът трябва да бъде снабден с безплатна „Пътна помощ“ на територията на ЕС, е записано още в поръчката на БЕХ. Пробегът на колата пък не трябва да надвишава 120 000 км. за целия период на договора. Срок за предаване на автомобила  е не повече от 60 дни след подписване на договора. Отделно от тези изисквания холдингът желае лизинговите коли да могат да се заместват с алтернативни при нужда, но от същия клас, както и да се обслужват регулярно и бързо от собствениците им.

Към момента автопаркът на Българския енергиен холдинг е съставен основно от автомобили на известни немски компании. Дружеството изглежда на този етап не проявява интерес към закупуване или вземане на лизинг на модерните в наши дни електромобили.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща