БЕХ избра ИНГ Банк да предостави гаранция за плащане на 2/3 от глобата, наложена от ЕК

Енергетика / България
Галина Александрова
993
article picture alt description

"Български Енергиен Холдинг" ЕАД /БЕХ/ избра в петък, 8 март, финансовата институция, която ще издаде банкова гаранция за обезпечаване на задължението за плащане на 2/3 от глобата, наложена на държавния холдинг от Европейската комисия /ЕК/. Санкцията бе наложена на БЕХ Груп по Дело АТ.39849 БЕХ-газ, съобщиха от холдинга.

След проведена процедура за избор на кредитна институция за издаване на банкова гаранция, ИНГ Банк Н.В. – клон София, е избрана за изпълнител.

Банката ще предостави банкова гаранция за обезпечаване задълженията на „Български енергиен холдинг“ ЕАД и дъщерното му дружество „Булгаргаз“ ЕАД по наложената глоба. Процедурата е проведена по реда на Правилата за избор на изпълнител за предоставяне на финансови услуги от финансови или кредитни институции (Приложение № 3) към чл.13б от Правилник за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала и в съответствие с изискванията на Европейската комисия, уточняват от БЕХ.

Предстоят преговори между „Български енергиен холдинг“ ЕАД и ИНГ Банк Н.В. – клон София във връзка с уточняване на клаузите на договора за издаване на банкова гаранция, съобщиха още от холдинга.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща