Арести в Басейнова дирекция-Пловдив

Климат / България
3E news
462
article picture alt description

Прокуратура и полиция влязоха в Басейнова дирекция-Пловдив. Има задържани, сред които е и директорът Цветелина Кънева. Тя която бе отведена с полицейски бус в Икономическа полиция. Допълнителна информация за досъдебното производство за длъжностно престъпление, което се води, ще бъде съобщена утре, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив. 

Изнесени са кашони с документи. От прокуратурата съобщиха, че за 24 часа по Закона за МВР е задържан директорът на Басейнова дирекция „Изгочнобеломорски район“, гр. Пловдив.

Действията на органите на реда не са свързани със зачестилите замърсявания на реките в региона, каза по-рано пред БНР директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Йордан Рогачев. 

Не мога да се бъркам в дейността на Прокуратурата, каза пред журналисти в Благоевград министърът на околната среда и водите Емил Димитров. Димитров уточни, че единственото, което знае, е, че акцията е във връзка със сондажи, за които има издавани предписания да бъдат закрити, но предприятието, което е трябвало да го направи, не ги е закрило. „Предстои да получим информация от Прокуратурата. Между другото това е проблем в цялата страна – когато идем в предприятие, в което има незаконен сондаж ние първо го глобяваме, след което издаваме предписание сондажът или да бъде закрит, или да се пристъпи към узаконяване. Съответно се плаща такса за водоползване иначе си взимаш вода безплатно. Много е трудно, когато отидем и кажем, че трябва да го затворим. Изведнъж се почва „Ама ние имаме работници, тука едни млади майки с децата… Какво правим, общината гладува“. Тогава веднага избутвате на преден план за бъдещи безработни от завода, който си е направил незаконен сондаж“, каза още министър Димитров.

Той подчерта, че и за благоевградския регион има информация за няколко случая, според които на воля се дупчи и се правят сондажи. „Даже председатели на общинските съвети се хвалят как дадени предприятия вече са си направили сондажи без да осъзнават, че ние утре с пожарната ще минем да ги опишем, след което първо ще ги глобим, а после ще ги затворим“, допълни министър Димитров. Той отказа да каже за кои точно предприятия става въпрос.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща