Visa поставя на фокус жените предприемачи

She's Next стъпва върху досегашния успеха на програмите, подкрепяни от Visa, насочени към малкия бизнес

Икономика / България
Георги Велев
645
article picture alt description

Visa обяви глобалната си инициатива – She’s Next (Тя е следващата), чиято цел е да насърчава собственичките на малки предприятия да развиват бизнеса си. Кампанията е част от трайния ангажимент на световния лидер в дигиталните разплащания към жените предприемачи, съобщават от компанията.

Процентът на жените предприемачи в глобален мащаб се увеличава по-бързо в сравнение с този на мъжете1, като над 163 милиона жени по света са започнали собствен бизнес от 20142 г. насам. Сред тях например са компанията за разплащания Square, както и търсачката за различни услуги Yelp, които генерират приходи за стотици милиони долари.

„Започването и развиването на бизнес може да бъде едновременно невероятно вдъхновяващо и предизвикателно. Именно затова Visa се ангажира да подкрепи жените предприемачи с едногодишна програма, която ще им предостави знание, последно поколение дигитални технологии за разплащания и силна мрежа от контакти със съмишленици. Истината е, че времето и ресурсите не винаги достигат, но когато работим заедно и се подкрепяме едни други, се случват невероятни неща“, каза Сюзан Кариър, глобален директор търговски продажби и придобивания във Visa.

Вдъхновяване на жените бизнес лидери

She’s Next ще бъде подкрепена от Female Founder Collective (FFC) – мрежа от компании, ръководени от жени, които помагат на други жени. Началото на дейността й е през 2018 г. и членовете й бързо нарастват до над 3000. От подобряване на методите на разплащане до свързването на жените – собственици на малки предприятия, със съмишленици и експерти, Visa и FFC ще предлагат невиждани ресурси и възможности на жените предприемачи.
 
„Като жени имаме силата да повлияем и променяме нашите общности чрез покупателната си способност, лидерството и работните места, които създаваме като собственици на бизнес. Заедно с Visa ще помогнем да се повиши информираността за жените, собственици на бизнес, ще им дадем повече възможности и ще инвестираме в тях в социално-икономическо отношение по целия свят“, каза Ребека Минкоф, създател на едноименната компания и един от основателите на Female Founder Collective.

Глобален обхват

През 2019 г. Visa ще организира редица събития по целия свят, които ще предоставят практически инструменти, ресурси, идеи и възможности за нетуъркинг на жени предприемачи:

Интерактивни семинари: Първото събитие ще се проведе в Атланта, успоредно с финала на футболната лига на САЩ – Super Bowl LIII, който също ще се състои в града. Там, Visa ще бъде домакин на серия от интерактивни семинари за решаване на бизнес казуси, специфични за всяка общност. Следващи събития са планирани и за Световната купа за жени на ФИФА 2019TM във Франция.

Достъп до експерти: С цел постигане на максимални ползи, всеки семинар ще включва експерти от Visa, местни и национални специалисти и бизнес партньори. По време на встъпителния семинар в Атланта, лидери от Visa, Square и Yelp ще представят своя опит и иновации.

Актуални данни: Ще бъдат представени резултатите от проучване, изготвено по поръчка на Visa, сред собственички на малки предприятия в Америка, за това кои са най-важните въпроси за тях. Ето и някои от резултатите:

Ключови фактори за мотивация: Трите най-важни причини за започване на собствен бизнес сред жените са осъществяване на своя мечта (48%), постигане на финансова независимост (43%) и възможност за гъвкавост (41%).

Финансиране: Близо три четвърти от жените (73%) споделят, че е било трудно да намерят необходимите средства за започване на собствен бизнес. Шест от десет (61%) анкетирани са финансирали сами бизнеса си.

Дигитални умения: На въпроса кои са най-важните теми, за които биха искали да научат повече по време на някой от семинарите, респондентите посочват подобряване на уменията за дигитален маркетинг и комуникация в социалните медии с цел популяризиране и развитие на бизнеса им.
Рекламна кампания: През 2019 г. Visa ще даде начало на втората фаза от своята мащабна маркетингова кампания Money is Changing (Парите се променят), в която на фокус са жените от поколението милениъл. Кампанията ще представи широк спектър от дами, които притежават и ръководят малък бизнес. Те ще споделят практическите стъпки, които лично са предприели, за да променят статуквото и да оспорят съществуващите табута, когато става въпрос за пари.

Visa, жените и малките предприятия

She's Next стъпва върху досегашния успеха на програмите, подкрепяни от Visa, насочени към малкия бизнес, както и към жените предприемачи. Такива са спонсорството на Visa за програмата Great British High Street в Обединеното кралство и маркетинговата кампания Money is Changing в САЩ. В допълнение към усилията на компанията, фондацията на Visa подкрепи с близо 20 милиона долара неправителствената организация Women’s World Banking.

Като пазарен лидер в сегмента на малкия бизнес в САЩ, Visa предоставя пълен набор от платежни услуги, предназначени за всякакви потребности, независимо дали предприятията приемат плащания от някой от 3,3 милиарда картодържатели на Visa по целия свят или правят сигурни, безпроблемни плащания към своите доставчици, като използват кредитни, дебитни или предплатени карти Visa Business. 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща