Kaufland и Pampers обединяват усилия в подкрепа на недоносените деца

За всеки закупен пакет Pampers Premium Care през март ще бъде направено дарение от 1 лев на фондация „Нашите недоносени деца“

Икономика / България
Георги Велев
751
article picture alt description

Kaufland и Pampers обединяват усилия в подкрепа на каузата за недоносените бебета в България и техните семейства. За всеки закупен пакет от линията Pampers Premium Care в магазините на Kaufland през март, ще бъде направено дарение от 1 лев на фондация „Нашите недоносени деца“.

През 2018 г. Pampers представи първите у нас специализирани пелени за преждевременно родени бебета и дари над 350 000 от тях на 45 неонатологични отделения в цялата страна. Това са единствените пелени в България, предназначени за бебета, родени през втория триместър на бременността с екстремно ниско тегло – от 800 грама.

През тази година Pampers обединява усилия с Kaufland, като набраните средства в рамките на общата кампания ще бъдат дарени на фондация „Нашите недоносени деца“. Неправителствената организация работи в подкрепа на преждевременно родените деца и техните семейства и има за цел подобряване на грижите за малките герои, както през болничния им престой, така и по време на тяхното детско развитие. От друга страна фондацията се фокусира върху работата с родителите, осигурявайки им медицински достоверна информация и подкрепа.

„Да бъдеш майка на недоносено бебе е трудно, стряскащо и изисква много воля и сили. В България думата „недоносен“ все още е непонятна за много хора, да бъдеш такъв значи да си различен. Напротив – недоносените бебета са борци, те са едни малки ангелчета, които са много по-силни от нас и имат такава воля за живот, която ние дори не можем да си представим. Те са едно малко, голямо чудо. Благодарим на Kaufland и Procter&Gamble за подкрепата на нашите чудеса“, каза Нина Николова.

Социалната отговорност е неразделна част от корпоративната политика на Kaufland България. Компанията има мисия да подобрява качеството на живот в България и непрекъснато доказва, че е съпричастна към проблемите на обществото. С убедеността, че те могат да бъдат решавани само с действия, компанията подкрепя редица инициативи и включва в асортимента си продукти с кауза. През 2018 г. Kaufland пусна в търговската си мрежа два такива продукта – диск с детски песни и приказки „Маргаритка и Приказки без край“ и книжки от поредицата „Приключенията на Анди и Ая“. Компанията дари част от приходите от продажбата им, като чрез диска „Маргаритка и Приказки без край“ подкрепи изграждането на иновативни детски музикални съоръжения за игра в болнични заведения в страната, а чрез книжките „Приключенията на Анди и Ая“ – Академията „Анди и Ая“, в която се обучават глухи и слабочуващи деца, както и чуващи деца на глухи родители.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща