Kaufland България подкрепя хуманитарните каузи на БЧК в кампанията „Добрата храна е кауза“

Инициативата в седмичните брошури на Kaufland продължава до 19 май

Икономика / България
Галина Александрова
587
article picture alt description

Четириседмичната инициатива на Kaufland България „Добрата храна е кауза“ продължава с нова мисия. В периода от 22 до 28 април на фокус в брошурата на компанията е червеният цвят, който е символ на любов и съпричастност. Kaufland ще дари продукти от своите червени страници за хуманитарните каузи на Българския червен кръст (БЧК). Мисиите на организацията достигат до близо 1 милион души в нужда. Чрез действията си компанията за пореден път доказва ангажираността си към редица важни общественополезни каузи.

 

Kaufland е дългогодишен партньор на БЧК и активно подпомага редица социални инициативи на организацията. В момента в обектите на Kaufland тече инициативата „Топъл обяд“, в която компанията е партньор вече 10 години. Целта й е да подпомогне физическото развитие на деца в неравностойно положение, да подобри здравословното им състояние и да ги върне обратно в класните стаи. Два пъти в годината KauflandБългария организира коледна и великденска дарителска кампания заедно с БЧК, като до момента компанията е осигурила 365 635 лв. или 182 817 безплатни обяда на нуждаещи се деца и социално слаби семейства.

 

Четириседмичната кампания под надслов „Добрата храна е кауза“ се провежда в периода от 15 април до 19 май. В рамките на инициативата Kaufland предлага на своите клиенти продукти, обединени от един цвят и насочва вниманието на обществото към социално значими теми. Кампанията започна със седмица, посветена на зеления цвят, по време на която търговската верига обърна внимание на оползотворяването на отпадъци от опаковки и показа своя постоянен ангажимент към опазването на околната среда.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща