Световната ядрена асоциация (WNA) публикува разширено резюме на Доклада си за пазара на ядрено гориво

Енергетика / Анализи / Интервюта
3E news
717
article picture alt description

Световната ядрена асоциация публикува за пръв път разширено резюме на Доклада си за пазара на ядрено гориво, който се публикува веднъж на две години. Асоциацията е подготвила резюме, в което са изложени основните изводи на изданието от 2019 г. в свободен достъп.

„Повишените прогнози по всички сценарии в Доклада за ядреното гориво отразяват подновяване на признанието за ролята на атомната енергетика, както за удовлетворяване на необходимостта от надеждна доставка на електроенергия, така и приносът й към бъдещето ни в областта на чистата енергия“,  заявява генералният директор на Световната ядрена асоциация Агнета Райзинг. „Като правим основните изводи от Доклада по-достъпни в това ново резюме, ние се надяваме по-добре да информираме ключовите лица, взимащи решения, а също така и да предоставим ценен образователен инструмент, който предоставя не всеки по-широко разбиране на ключовите проблеми, които стоят пред атомния сектор“.

Докладът за ядреното гориво, който от 1970-та година се публикува веднъж на две години е авторитетно издание, което се използва като справочен материал от промишлените и държавни органи в целия свят. Разширеното резюме на 19-то издание на доклада в рамките на 48 страници отразява основните изводи от отчета – в частност прогнозите за търсене/предложения на различните етапи на ядрено горивния цикъл и прогнозите за атомните мощности за следващите 20 години. Обяснява методологията и предположенията, лежащи в основата на трите предложени сценария за бъдещото търсене и предложенията на пазар на ядрено гориво.

Сред основните цели на разширеното резюме е да се осигури възможност на анализаторите, позоваващи се Доклада за ядреното гориво, без достъп до пълното издание да разберат по-добре методологията, критериите и резултатите, а също така и за тези, които са заинтересовани да разберат ролята на атомната енергетика за създаването на устойчива нисковъглеродна енергийна система и да проучат този фундаментален аспект на ядрената технология като ураново горивния цикъл.

Резюмето на WNA: https://www.world-nuclear.org/getmedia/b488c502-baf9-4142-8d12-42bab97593c3/nuclear-fuel-report-2019-expanded-summary-final.pdf.aspx

Още по темата:http://прогнозата-на-световната-ядрена-асоциация-за-ядрените-мощности-и-производството-на-уран_7131

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Анализи / Интервюта:

Предишна
Следваща