Световната банка увеличава финансирането за борба с коронавируса до 14 млрд. долара

Икономика / България
3E news
488
article picture alt description

Световната банка е увеличила фонда за бързо финансиране за борбата с коронавируса с 2 млрд. долара – до 14 млрд. долара. Според съобщението на банката, това ще даде възможност да бъдат използвани 8 млрд. долара за подкрепа на частните компании и техните служители, които ще бъдат засегнати от икономическите последствия от коронавируса.

Банката се надява, че увеличението на финансирането ще даде възможност да бъдат подкрепени и националните системи за здравеопазване в борбата им срещу разпространението на заразата с коорнавируса, растящото търсене на медицински услуги, оборудване и лекарства.

Отделените средства, смятат също така от банката, ще помогнат на компаниите, работещи в сектора на туризма, обработващата промишленост и други сектори от икономиката, които ще бъдат силно засегнати.

„Много е важно да съкратим времето за възстановяване . Вече са налице операциите за подкрепа и одобрените днес разширени инструменти за финансиране ще помогнат за запазването на икономиката, компаниите и работните места“, заявява президентът на Световната банка Дейвид Малпас.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща