Кои банки отпускат безлихвени кредити до 4 500 лева за физически лица

Пред Българската банка за развитие намерение да се включат в Програмата на правителството са заявили 12 банки, шест от тях вече предлагат заеми на физически лица

Икономика / България
3E news
729
article picture alt description

Алианц Банк и Търговска банка Д започват от днес, 18 май, да разглеждат документи по Програмата за гарантиране на безлихвени кредити в подкрепа на хора, останали без работа в карантината заради коронавируса, съобщават от Българската банка за развитие (ББР). Така до този момент общо шест банки предоставят гарантираните от правителството безлихвени заеми.

Другите четири банки, които подписаха с ББР споразумения по Програмата за гарантиране на безлихвени кредити в подкрепа на хора, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19, и вече отпускат заеми, са: Общинска банка, Инвестбанк, Интернешънъл Асет Банк и Първа инвестиционна банка. Постъпилите искания досега в по-голямата част са от служители в неплатен отпуск.

Програмата за гарантиране на безлихвени кредити е на Министерския съвет в защита на самоосигуряващите се и наетите на трудов договор. Те могат да получат безлихвени заеми в размер до 4500 лв. за срок от три месеца наведнъж или на три транша от по 1 500 лева. Заемите ще са необезпечени и по тях няма да се дължат такси, комисиони и неустойки. Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период.

Условията за кандидатстване за безлихвен кредит, подпомагащ хората, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19 може да прочетете тук!

Другите шест банки (или общо 12 банки), които са заявили пред ББР желание да се присъединят към Програмата са: Банка ДСК, ОББ, Райфайзен банк, Уникредит Булбанк, ЦКБ, Пощенска банка (Юробанк България).

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща