Златото поевтинява

Икономика / България
3E news
329
article picture alt description

Цената на златото в понеделник сутринта стартира със спад предвид свалянето на ограниченията, наложени по-рано във връзка с разпространението на коронавирсната инфекция, сочат данните от търговията.
Цената на фючърсът за месец юни за златото на Comex спада с 0,53 % или с 9,15 долара – до 1726,35 долара за тройунция. Фючърсите за месец юли за среброто се понижават с 0,91 % до 17,532 долара за унция.

Наблюдателите на пазара коментират, че инвеститорите следят много внимателно новините за възобновяването на производствените процеси в света и постепенното сваляне в някои страни на ограничителните мерки, въведени заради ситуацията с коронавируса. Така например властите в Япония обявиха готовността си за предсрочно сваляне на режима на извънредна ситуация в пет региона, включително в Токио. В резултат, някои азиатски индекси по време на търговията в понеделник отчитат ръст.

Експертите отбелязват, че състоянието на пазара засега говори за временно намаляване на привлекателността към златото. В дългосрочно бъдеще засега прогноза никой не дава.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща