НАЧАЛО » Събития » Конференция "Цифровизацията и единният пазар - възможности за МСП"

Конференция "Цифровизацията и единният пазар - възможности за МСП"

от: 10/04/2020 00:00
до: 10/04/2020 00:00

Конференция "Цифровизацията и единният пазар - възможности за МСП"

София Хотел Балкан, зала „Роял“, площад „Света Неделя“ № 5, 9.00 ч.

На 10 април 2020 г. в София Европейският икономически и социален комитет в партньорство с Асоциацията на индустриалния капитал в България и Организацията на ООН за промишлено развитие организира конференция за цифровия единен пазар и МСП.

Събитието ще се проведе в София Хотел Балкан, зала „Роял“, площад „Света Неделя“ № 5, от 9,00 до 13,00 ч.

Акцентът на конференцията ще бъде върху приоритетни теми като цифровизацията, изкуствения интелект, интернет на предметите и блоковата верига, както и последиците от тях върху единния пазар. Ще бъдат проучени възможностите, които тези нови технологии предоставят на европейските предприятия, особено на МСП. Освен това ще бъдат отчетени предизвикателствата, пред които са изправени българските предприятия, както и възможностите за тях, ако успеят да се приспособят към цифровизирания свят.

Комисар Мария Габриел ще произнесе основното изказване. Ценен принос с изказвания и основни послания ще представят Марияна Николова, заместник министър-председател по икономическата и демографска политика на РБ, Екатерина Захариева, заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи на РБ, Бернардо Калсадия-Сармиенто, директор, отдел „Търговия, инвестиции и иновации“ от UNIDO, Васил Велев, председател на АИКБ, Емил Караниколов, министър на икономиката на РБ, Йорданка Фандъкова, кмет на София, членове на ЕИСК и представители на водещи български ИКТ компании.

За да се регистрирате моля, попълнете формуляра до 2 април 2020 г. или изпратете потвърждение на посочените по-долу координати в секретариата на АИКБ.

Участието в събитието е безплатно.

Проектопрограма
 
8,30—9,00 ч. Регистрация  
9,00—10,00 ч. Откриване ❖ Марияна Николова, заместник министър-председател по икономическата и демографската политика на България ❖ Екатерина Захариева, заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи (очаква се потвърждение) ❖ Бернардо Калсадия-Сармиенто, директор, отдел „Търговия, инвестиции и иновации“, Организация на ООН за промишлено развитие (UNIDO) ❖ Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ)
10,00—10,20 ч. Основно изказване ❖ Мария Габриел, комисар по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта, Европейска комисия: „Образование, иновации и научни изследвания за българските и европейските МСП“
 
10,20—10,45 ч. Дебат: Цифровият единен пазар — европейската перспектива ❖ Модератор: Милена Ангелова, заместник-председател на ЕИСК, главен секретар на АИКБ ❖ Димитрис Димитриадис, член на ЕИСК ❖ Сандрин Кегроач, старши икономист, ОИСР – Център за предприемачество, МСП, региони и градове (очаква се потвърждение)
 
Въпроси и отговори
 
10,45—11,00 ч. Кафе пауза

 
11,00—12,45 ч. Дискусионна група: Предизвикателства пред българските МСП за достъп до цифровия единен пазар ❖ Модератор: Кънчо Стойчев, председател на Сдружение Произведено в България ❖ Емил Караниколов, министър на икономиката, ОП „Иновации и конкурентоспособност“ ❖ Йорданка Фандъкова, кмет на София, Стратегия за цифрова трансформация на София ❖ Пламен Димитров, член на ЕИСК, президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ)
 
Възможности за МСП в областта на цифровите технологии — примери от практиката и решения: ❖ Стоян Боев, главен изпълнителен директор на ICB България ❖ Димитър Димитров, главен изпълнителен директор, Alterco Jsc ❖ Елена Маринова, президент/Делян Лилов, главен изпълнителен директор, Musala Soft ❖ IBM България  
12,45—13,00 ч. Заключителни бележки ❖ Рудолф Колбе, член на ЕИСК и представител на Федералната конференция на свободните професии в Австрия  
13,00—14,00 ч. Коктейл

Участниците могат да се изказват на английски и български език, като е осигурен устен превод на двата езика.