НАЧАЛО » Събития » „Кафе Европа“ – разговор в неформална обстановка с Петър Витанов (С&Д)

„Кафе Европа“ – разговор в неформална обстановка с Петър Витанов (С&Д)

от: 27/02/2020 00:00
до: 27/02/2020 00:00

Бюрото на Европейския парламент в България има удоволствието да Ви покани на първото издание на „Кафе Европа“ ‒ нова инициатива, която цели да предложи на младите хора възможност да се запознаят „от първа ръка“ с горещите теми, обсъждани в Европейския парламент чрез разговор в неформална обстановка с български евродепутати от различни политически групи.

Първата среща на „Кафе Европа“ се организира в партньорство със Студентския клуб на политолога и ще се проведе на 27 февруари 2020 г., четвъртък, от 17.00 до 18.30 ч. в Пространството за събития „+това“ на ул. „Марин Дринов“ № 30, София.

Гост на срещата ще бъде членът на Европейския парламент Петър Витанов (С&Д). Той ще се спре на възможностите, които предлага Европейският съюз за младите хора, ще разкаже кои са ябълките на раздора при разискванията на дългосрочния европейски бюджет, какво включва Европейският зелен пакт, и какво ще бъде отражението му върху транспорта, какви ще са последиците от Брекзит за европейските граждани и гражданите на Великобритания. Други теми, по които той работи активно, са идеите за засилване на социалния облик на ЕС, бъдещето на Механизма за сътрудничество и проверка и сътрудничеството на ЕС с Източните държави. Водещ на срещата ще бъде Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България.

 

Събитието е със задължителна регистрация на http://epfacebook.eu/qn8Y: до 26 февруари, сряда. При запълване на местата регистрацията ще бъде прекратена. Срещата е отворена за широката публика и медии.

За повече информация във връзка със събитието може да се обръщате към Таня Чунтова, служител „Връзки с обществеността“ в Бюрото на ЕП, тел. 0878 853 547,

tanya.chuntova@europarl.europa.eu.