Срив в системите на Meta притесни потребителите от целия свят

Социалните мрежи разлогвахa автоматично акаунтите на потребителите си

Икономика / Технологии
3E news
1529
article picture alt description

Източник: needpix.com

Глобален срив в системите на интернет гиганта Meta, притесни потребителите. За около час бяха спрени комуникациите сред водещи приложения като Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger.  Социалните мрежи разлогвахa автоматично акаунтите на потребителите си, независимо дали става дума за личен или служебен профил. Потребители с по-стари версии обаче имаха достъп до системите.

Всички платформи, собственост на Meta, проявяват подобни проблеми, включително и Instagram. Приложението на Messenger дава същата грешка, като изхвърля потребителите. Има проблем и с кода, който се изпраща на телефона за двукратна идентификация. Потребители споделят, че или не се изпраща подобен код, или изпратеният код не се приема в мрежата. 

Стотици хиляди потребители са докладвали за проблеми само с Facebook според сайта Downdetector, който следи за проблеми с влизането или ползването на даден уебсайт. 

Друг подобен сайт - Downforeveryoneorjustme.com, съобщава за същите проблеми в САЩ, Канада и Великобритания. Според Ройтерс проблемът е глобален. 

Downdetector съобщава и за докладвания на проблеми с YouTube, Google, Gmail, X и други платформи. Потребителите се насочиха към мрежата X, за да открият информация. Към момента няма официален коментар от собствениците на Meta, предаде Дир.бг

В Telegram пък се появиха съобщения за прекъснати комуникационни кабели в Червено море, свързващи Европа, Азия и Африка. Това засяга около 25% от целия световен трафик. Според неофициални информации повредените комуникационни линии се намират в южната част на Червено море под юрисдикцията на Йемен.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща