НАЧАЛО » финанси

Операторът на пазара на дигитални активи Bakkt ще стане публична компания

Това ще се случи след сливане с VPC Impact Acquisition Holdings, а сделката е планирана да се финализира до края на второто тримесечие на 2021 година, съобщи операторът на фондовата борса в Ню Йорк Intercontinental Exchange

fb
3E news
fb
12-01-2021 09:01:48
fb

Intercontinental Exchange, Inc. (операторът на Нюйоркската фондова борса - NYSE: ICE), водещ оператор на глобални борси и клирингови къщи и доставчик на ипотечни технологии, услуги за данни и листинги, обяви, че Bakkt Holdings – трансформационният пазар на дигитални активи, стартиран през 2018 г. от ICE и група инвеститори и стратегически партньори, са сключили окончателно споразумение за сливане с VPC Impact Acquisition Holdings, компания за придобиване със специално предназначение, спонсорирана от Victory Park Capital.

Новата компания в резултат от бизнес партньорството между Bakkt и VIH се оценява на стойност 2.1 милиарда щатски долара и се очаква да донесе над 500 милиона долара пари в брой в счетоводния баланс – 207 млн. долара в брой по доверителната сметка в VPC Impact Acquisition Holdings и 325 милиона долара от обикновени акции клас A от едновременното частно пласиране (PIPE) на цена от 10,00 долара на акция, както и ангажимент от ICE за 50 милиона долара. Новата компания ще бъде преименувана на Bakkt Holdings, Inc. и ще бъде регистрирана на Нюйоркската фондова борса.

Сделката е планирано да бъде финализирана до края на пторото тримесечие на 2021 година.

Като част от трансакцията, съществуващите акционери и мениджмънтът на Bakkt ще вложат 100% от собствения си капитал в новата компания. Ако приемем, че нито един акционер на VPC Impact Acquisition Holdings няма да упражни правата си за обратно изкупуване, настоящите акционери на Bakkt, включително ICE, ще притежават приблизително 78%, публичните акционери на VPC Impact Acquisition Holdings ще държат приблизително 8%, VPC ще имат 2% и инвеститорите на PIPE (a група, която ще включва и ICE) – приблизително 12% от издадените и неизплатени обикновени акции на комбинираното дружество при евентуално закриване.

пазар на дигитални активи
Нюйоркска фондова борса
Bakkt Holdings
Intercontinental Exchange
По статията работи:

3E news