НАЧАЛО » финанси

Обемът на сделките M&A в криптовалута през първите 6 месеца е надхвърлил показателите за цялата 2019 г.

fb
3E news
fb
16-10-2020 04:10:03
fb

Обемът на сделките от сливания и придобивания (M&A) в криптовалута през първото полугодие на тази година са надхвърли показателите за цялата 2019 година, става ясно от данните на PwC.

Общата стойност на глобалните сделки е от порядъка на 597 млн. долара през първото полугодие на 2020 година в сравнение с 481 млн. долара за цялата минала година, се казва в доклада на PwC.

Ръстът на стойността е свързан с увеличение на средния обем на сделките, а не на количеството им. Броят на сделките през първото полугодие на 2020 година е бил 60 в сравнение със 125 за цялата 2019 г. Освен това активността е продължила да  се измества от Северна и Южна Америка към други региони: 57 % от сделките се падат на Азиатско-Тихоокеанския регион и Европа, Близкия Изток и Африка. През миналата година този показател е бил за 51 %.

Очакваме, че активността на сделките за сливания и поглъщания в криптовалута ще остане силна и през следващите месеци, особено като се има предвид, че редица големи или печеливши играчи придобиват компании, които им предлагат допълнителни услуги, заявява директорът на отдела за криптовалути към PwC Анри Арсланиян.

Настоящата година е добра за криптовалутата като клас активи.   Индексът Bloomberg Galaxy Crypto Index е скочил с над 80 %, докато индексът S&P 500 e нараснал с по-малко от 10 %.

През първото полугодие също така се наблюдава и ръст на привличане на парични средства чрез борсите за криптовалута и търговските компании, според доклада на PwC. От компанията свързват ръста с подем на цените на  криптовалутата, повишаването на интереса от страна на институционалните инвеститори и по-голяма яснота по отношение на регулирането.

криптовалута
сливания е придобивания
M&A
PwC
По статията работи:

3E news