Webit: Световния Икономически Форум публикува Доктрина за Бъдещето на Европа с автор българин

В четиридесет годишната история на Форума Пламен Русев е първият българин, публикуван в глобалната и най-влиятелна мрежа в света

Пламен Русев
Източник: Webit

Преди броени часове, най-влиятелната неправителствена организация в света - Световния Икономически Форум, публикува част от Доктрината за Бъдещето на Европа.

Доктрината веднага беше разпространена и споделена сред стотици хиляди глобални лидери и първите положителни коментари са вече факт. В нея се говори за нуждата от интелигентна специализация на страните от Централна и Източна Европа на ниво държава и коренна промяна на образователната система на държавите в съответствие със съответната специализация на страната.

Доктрината напомня на познатия от миналото СИВ (съвет за икономическа взаимопомощ) но изграден върху напълно нови икономически правила и в синхрон с четвъртата Индустриална Революция. Това, смята автора ще даде нов тласък за региона и ново бъдеще на Европа, съобщават от фондацията Webit.

Важното за България не само, че страната ни е спомената като добър пример, но и че авторът на тази доктрина е българинa Пламен Русев. В четиридесет годишната история на Световния Икономически Форум за първи път българин е публикуван в глобалната и най-влиятелна мрежа в света.

Припомняме, че миналата година фондацията Webit за първи път представи България в неофицилната програма на WEF в Давос и стана първата в света организация, която финансира и представя не себе си а държавата си - България. Също миналата година за първи път в последните 10 години международния Forbes написа позитивна новина за България и публикува интервю с Пламен Русев (София - Дигитална Столица, след като годни наред на страниците на световната бизнес библия имаше само негативни новини за страната ни.

Д-р Пламен Русев е  технологичен предприемач, инвеститор и филантроп. Наред с това, той е председател на Webit.Foundaton и основател на световната Webit общност, наброяваща десетки хиляди дигитални и технологични експерти, учени, предприемачи и инвеститори от 4 континента. Пламен е носител на редица награди и отличия на правителства, бизнеса и асоциации. Пламен Русев е бакалавър Маркетинг и Мениджмънт, Магистър Математика, Информатика - Електронно образование и докторант Телемедицина.

На 25-26 април 2017, Webit.Fooudation отново събира световния елит в София на традиционния Webit.Festival Europe, който даде на София титлата Дигитална Столица. Бъдещето на здравеопазването, транспорта, дигиталната трансформация, кибер сигурност,финансите, маркетинга и рекламата, умните градове и лидерството са сред отделните събития под шапката на един от най-големите и влиятелни форуми на Европа, на който София е домакин. Другите Webit събития се провеждат в Истанбул, Дубай, Сингапур и Делхи.

Целия текст целия текст на Доктрината можете да намерите тук: http://blog.russev.com/2017/02/14/intelligent-specialization-can-reinvent-europes-future/?utm_source=2015+BG+Media+list+by+EC&utm_campaign=9741b5ac9d-Dev+-+sponsors&utm_medium=email&utm_term=0_fb0ac5d1b7-9741b5ac9d-28896113

 Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари