Visa Travel App улеснява ваканционните пътувания

Богатият спектър от услуги, които съдържа приложението на Visa, създава удобство и гарантира сигурни разплащания за почиващите

Източник: Visa България

Ваканционният сезон става все по-интензивен и през август отпуските ще достигнат своя връх. Независимо дали пътувате в страната или в чужбина, приложението Visa Travel Tools може да бъде незаменим помощник, като предоставя на потребителите бърз и лесен достъп до полезна информация, включително локатор на банкомати, конвертор на валута, съдействие при загуба или кражба на карта за разплащания при пътуване, съобщават от компанията.

Указателите за избраната страна позволяват на туристите лесно да проверят нивото на внедряване на картови разплащания още преди самото пътуване. Дисплеят показва колко лесно картодържателите могат да използват картите си Visa на места като хотели, ресторанти и магазини, както и какви са възможностите на местния публичен транспорт. Приложението Visa Travel Tools улеснява пътниците да разберат дали например къде такситата или ресторантите приемат карти Visa. Освен това, потребителите могат да получават оферти и отстъпки по целия свят, предоставяни чрез услуги за геолокация.

Картодържателите могат да изтеглят безплатно приложението Visa Travel Tool на съвместимо мобилно устройство от Apple App Store (за iPhone, iPad) или Google Play (за телефони и таблети с Android).

„Пътуванията в чужбина стават все по-чести и ще бъдат още по-достъпни в бъдеще, благодарение на демографските промени, съчетани с технологичния напредък. Visa Travel Tools може да бъде идеалният спътник за времето, прекарано зад граница. То помага на пътниците да плащат за услуги в чужда страна, като предоставя важна информация на едно място. Възможността за проверка на нивото на приемане на картови разплащания в дестинацията чрез услугите на приложението ще намали необходимостта от използване на пари в брой и конвертиране на валута при неблагоприятни курсове", каза Красимира Райчева, мениджър на Visa за България.

Всеки ден милиони пътници по света използват своята карта Visa, за да извършват покупки в чужбина на повече от 44 милиона места в над 220 страни по света. Сред ползите на картовите разплащания са освобождаването от пари в брой, когато картодържателите се намират в чужбина, винаги осигурен достъп до правилната валута, лесни и сигурни разплащания, възможност за теглене на пари от 2,6 милиона банкомати по целия свят.

Миналата година Visa публикува резултатите от ново проучване, което прогнозира значително увеличение на международните пътувания от домакинствата в световен мащаб през следващото десетилетие. Проучването изчислява, че около 282 милиона домакинства ще планират поне една почивка зад граница годишно до 2025 г., ръст от почти 35% спрямо 2015 г.


Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари