TOTAL продължава проучвателните дейности в Блок „1-21 Хан Аспарух"

Рубин-1 – новото дълбоководно предизвикателство

ТОТАЛ продължава проучвателните дейности в „Блок 1-21 Хан Аспарух”, става ясно от сайта на компанията http://bg.total.com/bg/total-prodlzhava-prouchvatelnite-deynosti-v-blok-1-21-han-asparuh. Платформата Noble Globetrotter II, с която се проведоха успешните проучвателни операции за Полшков-1, ще бъде използвана отново. Корабът разполага с най-съвременните сондажни технологии. Пристанище „Леспорт” Варна ще продължи да бъде бреговата база, от която ще се извършват логистичните операции, като ще бъдат използвани същите снабдителни кораби и хеликоптери.

Този втори дълбоководен морски сондаж ще се намира в Българската изключителна икономическа зона в Черно море, приблизително на 90 км от най-близката точка на крайбрежието и на 14 км северозападно от Полшков-1. Очаква се проучванията да продължат поне 3 месеца.

Продължават усилията за търсене на въглеводороди в Черно море

Рубин-1 е голяма крачка към реализацията на проучвателната програма за „Блок 1-21 Хан Аспарух” и разкриването на пълния въглеводороден потенциал на площта.
Тотал Е&П България заедно със своите партньори – ОМВ Офшор България ГмбХ и Репсол България Б.В. – запазват ангажиментите си да спазват най-високите стандарти за здраве, безопасност и опазване на околната среда, както и да извършват своята дейност по най-ефективния и професионален начин.
Припомняме, че според работната програма на компанията са задължителни само два сондажа.

Разглежданите сондажни места са на значително разстояние от всякакви защитени територии, защитени зони и територии с културно наследство. Поради голямото разстояние от брега (над 100 км до Варна) не се очаква въздействие върху крайбрежните дейности или рибните запаси при нормално протичане на операциите.

Тъй като проектът се осъществява в открито море, няма да се изгражда нова пътна и техническа инфраструктура или да се променя съществуващата пътна инфраструктура. Няма да се изграждат нови сгради и съоръжения за целите на сондажните операции. За дейностите ще се използват съществуващите съоръжения и инфраструктура в местната пристанищна база на Леспорт, Варна. Снабдителни кораби и хеликоптери ще бъдат включени, за да подпомагат сондирането, обясняват от TOTAL.


Източник: CBBSS INFOLETTER ON OIL AND GAS E&P 2017Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари