НАЧАЛО » технологии

The Business Booster на InnoEnergy се завръща да ускори иновациите в чистата енергия

fb
3E news
fb
24-07-2017 11:08:00
fb

The Business Booster (TBB), европейският катализатор за иновации в чистата енергетиката се завръща за пета поредна година и ще се състои в Конгресен център RAI Амстердам на 25-26 октомври 2017. Домакин на събититето ще бъде InnoEnergy, европейският двигател за иновации в устойчивата енергия. TBB е единственото събитие, което събира всички необходими заинтересовани страни заедно, за да създаде бъдещето на устойчивата енергия, съобщиха от InnoEnergy.

Уникално сред останалите събития за енергетика в Европа, TBB събира над 160 иновативни стартъпа и средни предприятия, заедно с установени компании, търсещи източник на иновативни продукти, множество инвеститори и висши държавни служители, като тазгодишния фокус на събитието е фокусиранрто към прехода към чистата енергия.

Революцията за чиста енергия се случва в Европа, но не достатъчно бързо. За да се срещне с нашите амбициозни цели и за спиране на климатичните промени се налага да действаме по-бързо – трябва да проследим бързо иновациите за чиста енергия. TBB е събититето, на което това може да се случи.“, заяви Диего Павиа, изпълнителен директор на InnoEnergy. „TBB не просто събира на едно място иноватори в енергетиката повече от което и да е друго събитие, то осигурява на участниците в индустрията, инвеститорите и институциите директен достъп до революционни технологии и нови бизнес модели.“

Посетителите на TBB ще имат достъп до всички конференции и сесии, както и към главната изложба и преимущества от широките възможности за създаване на контакти. На изданието през 2016 г. в Барселона, 690 участници и 149 изложители от 32 държави в 720 минути възможност за създаване на контакти и 420 минути в даване на идеи и предложения. Тази година събитието за първи път ще включва демонстрационна част, където посетителите ще имат възможността да видят иновациите „на живо“.

Елена Боу, Директор иновации в InnoEnergy, заяви: „Когато попитахме миналогодишните посетители за обратна връзка, с удоволствие открихме, че 98% от тях биха препоръчали TBB на своите контакти. Уверени сме, че тази оценка е по-голямо признание и от самото събитие.“

Няма смисъл да ускоряваме чрез стартъпите, а след това да спираме подкрепата. Поради тази причина продължаваме да подкрепяме иновациите на партньорите си през целият им житейски цикъл и най-вече дая им помагаме по пътя на комерсиализацията. Това се случва чрез продължителния процес на подкрепа на успешни проекти – с бизнес съвети и менторство в допълнение към инвестициите. По този начин TBB се доказва като истински катализатор на промяната в индустрията на устойчивата енергия в Европа.“

Ранни регистрации ще бъдат достъпни до 31 юли. За повече информация или регистрация, моля посетете tbb.innoenergy.com.

InnoEnergy е европейски иновативен двигател за устойчива енергия. В InnoEnergy подкрепяме и инвестираме в иновациите на всеки етап – от класната стая до потребителите. С помощта на нашата партньорска мрежа ние създаваме връзки в цяла Европа, като срещаме изобретатели и индустрия, предприемачи и пазари, вишисти и служители, изследователи и биснес.

Усилията ни са насочени в три съществени области от иновационния микс:

Нашата съвместна работа създава и съединява съставните части на устойчивата енергия, от която Европа се нуждае. InnoEnergy е създаден през 2010 г. и подкрепен от Европейския институт за иновации и технологии. (EIT)

InnoEnergy
събития
чиста енергия
По статията работи:

Галина Александрова