НАЧАЛО » технологии

Siemens подписа рамков договор за 100 локомотива с Deutsche Bahn

Германските железници купуват 60 мултисистемни локомотива Vectron и поръчват 57 съчленени влака, базирани на новата платформа Mireo

fb
3E news
fb
11-08-2017 10:46:00
fb

Siemens и DB Cargo AG подписаха рамково споразумение за доставката на 100 локомотива. В рамките на договора товарното подразделение на Deutsche Bahn ще получи 60 мултисистемни локомотива Vectron. Локомотивите ще обслужват Рейнско-Алпийския коридор (DACHINL: Германия, Австрия, Швейцария, Италия и Холандия). Доставката им ще започне в края на 2017 г. Те ще бъдат произведени в завода на Siemens в Мюнхен-Алах, Германия. Siemens наскоро продаде 500-ия си локомотив Vectron.

 "С тази поръчка DB Cargo инвестира в бъдещето на товарния железопътен транспорт. Поръчаните мултисистемни локомотиви ще позволят преминаването на влак от Холандия до Италия, без да се сменят локомотивите, което ще направи европейския товарен транспорт бърз, ефективен и екологичен”, отбелязва Йохен Айкхолт, главен изпълнителен директор на направление Mobility на Siemens.

"Поръчката за мултисистемните локомотиви отбелязва още един етап в програмата ни за разширяване и модернизиране на нашия европейски локомотивен състав, която е в ход от четири години. В същото време това е ключов компонент в нашата стратегия за развитието на оперативно съвместим европейски железопътен товарен транспорт", отбелязва д-р Юрген Уайлдър, изпълнителен директор на DB Cargo AG.

Освен това Siemens ще достави 57 съчленени влака Mireo на подразделението на Deutsche Bahn за регионален транспорт DB Regio AG. След пускането на влаковете Mireo през лятото на 2016 г. това е втората поръчка за новата платформа за регионални и пътнически влакове на Siemens. Влаковете ще обслужват регионалната крайградска железопътна мрежа в Рейн-Некар. Те ще бъдат произведени в завода на компанията в Крефелд, Германия.

"Поласкани сме от доверието, което DB Regio ни оказва с тази нова поръчка. Това е още една важна стъпка за най-новото поколение на нашия регионален влак - Mireo. Mireo комбинира отлично представяне, комфортно пътуване за пътниците и оптимална гъвкавост през целия жизнен цикъл", каза Забрина Зоусан, главен изпълнителен директор на звеното за високоскоростни и регионални влакове на Siemens.

Siemens AG(с централи в Берлин и Мюнхен) е глобален технологичен лидер, чието име е символ на технологично съвършенство, новаторство, качество, надеждност и глобално присъствие в продължение на повече от 165 години. Компанията развива дейност в над 200 страни, предимно в сферата на електрификацията, автоматизацията и цифровизацията и е един от най-големите световни доставчици на енергийно-ефективни технологии. Siemens е водещ доставчик на офшорни вятърни турбини, турбини с комбиниран цикъл за производство на електроенергия и решения за пренос на мощности, както и пионер в областта на инфраструктурните решения, автоматизацията и софтуерните решения за промишлеността. Компанията е и водещ доставчик на медицинско оборудване за образна диагностика – в т.ч. системи за компютърна томография и магнитен резонанс – и лидер в сферата на лабораторната диагностика и клиничните информационни системи.

Siemens България е част от Siemens AG - световен лидер в производството на иновативни продукти, технологии и решения в сферата на електрификацията, автоматизацията и дигитализацията. Компанията е водещ доставчик на турбини с комбиниран цикъл за производство на електроенергия и решения за пренос на мощности, вятърни турбини, пионер в областта на инфраструктурните решения, автоматизацията и софтуерни решения за индустрията, както и на медицинско оборудване за образна диагностика и в сферата на лабораторната диагностика и клиничните информационни системи. В България компанията присъства вече 136 години. Част от структурата на Siemens в България е и фабрика за измервателна апаратура за продукти високо напрежение в гр. Правец.

Siemens
Deutsche Bahn
мултисистемни локомотива Vectron
съчленени влака Mireo
По статията работи:

Галина Александрова