Siemens начело сред германските компании по заявки за европейски патенти

Фирмата е подала заявки за 7450 изобретения в световен мащаб през финансовата 2017-а или средно 34 на ден

Източник: Siemens България

През 2017 г. Siemens е подала най-много заявки за европейски патенти от всички германски компании. На второ и трето място се нареждат Robert Bosch и BASF. Това показва статистиката на Европейското патентно ведомство, обявена в Брюксел. Освен това компанията се е изкачила от шесто на второ място в глобалния списък на фирмите с най-много заявени европейски патенти. За първи път начело е китайската Huawei.


През 2017 г. Siemens е подала заявки за европейски патенти за 2 220 изобретения - близо 19% повече в сравнение с предходната година и повече от която и да е друга компания в топ 10.


"Тази позиция доказва, че сме успели да увеличим още повече нашата иновационна сила", споделя Beat Weibel, ръководител на отдела за патенти в Siemens. "Нашият фокус е не само върху броя, но и върху качеството и широкия регионален обхват на нашите патентни права. Преди всичко дигитализацията и значимостта на обслужващия бизнес изискват по-широко покритие."


Като цяло, Siemens притежава 63 000 патента в световен мащаб. През фискалната 2017 служители на компанията са подали заявки за около 7 450 нови изобретения. Разделено на броя на работните дни в годината – 220, това означава около 34 изобретения на ден.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари