НАЧАЛО » технологии

Siemens България интегрира MindSphere във водещи предприятия за машинопроизводство у нас

Облачно базираната IoT платформа на Siemens позволява непрекъснат мониторинг и оптимизация на производствените процеси

fb
3E news
fb
13-09-2017 03:49:00
fb

Направления Дигитилизирано производство&Процесни индустрии и задвижвания на Siemens България осъществиха първата интеграция у нас на металорежещи машини с новата IoT платформа на Siemens за събиране и анализ на данни – MindSphere, използвайки специализираното приложение Manage MyMachines, съобщиха от компанията.

Две от водещите машиностроителни предприятия в страната – РАИС ООД и ЗММ Сливен АД, част от ЗММ България Холдинг,  се довериха на най-новата разработка на германския концерн в сферата на Интернета на нещата (IoT). Благодарение на интеграцията с отворената облачно-базирана платформа MindSphere, машини, произведени от тези компании и оборудвани със системите за управление на Siemens - SINUMERIK 828D и SINUMERIK 840D sl, получават възможност да събират и анализират огромни обеми от данни, които могат да бъдат използвани за последващо оптимизиране на процесите.

Такъв онлайн-мониторинг се прилага за пръв път в България. Връзката с MindSphere  позволява производственият процес да бъде наблюдаван от всяко място по света чрез различни устройства, без да е необходимо физическо присъствие в дадената локация. Възможността да се отчита точния статус на производствената система в реално време, както и да се проследи назад във времето, гарантира прозрачност с цел оптимизация на ефективността и по-бърза реакция при критични ситуации.

CNC системите за управление на Siemens - SINUMERIK 828D и SINUMERIK 840D sl, разполагат с човеко-машинен интерфейс на български език, което повишава удобството при работа.  Сред безспорните предимства на интеграцията им  с MindSphere е и възможността за създаване на собствена конфигурация за наблюдение. Подобряването на цялостната услуга се постига също чрез намаляване на разходите по поддръжка и на инвентара.

Уникалната възможност за свързване едновременно на повече от 100 машини с MindSphere ще бъде демонстрирана по време на световното изложение ЕМО в Хановер (18-23 септември). Тази година то е под мотото "Свързани системи за интелигентно производство".

Siemens България
MindSphere
облачна платформа
технологии
машиностроителни предприятия
По статията работи:

Галина Александрова