Schneider Electric представя следващото поколение EcoStruxure™, архитектура и платформа за цялостни IoT решения

Източник: news.expert.bg

Schneider Electric, глобалният специалист в енергийния мениджмънт и автоматизацията, обяви новото поколение EcoStruxure™– архитектура и платформа за цялостни IoT клиентски решения за сгради, мрежи, индустрии и дейта центрове. Платформата е отворена и скалируема, свързваща трите основни технологични компонента на Schneider Electric – свързани продукти, Edge Control и приложения, анализи и услуги. Новото поколение на EcoStruxure™ осигурява повишена безопасност, надеждност, ефективност, устойчивост и свързаност на IoT операциите.


Новото поколение EcoStruxure дава допълнителни предимства


EcoStruxure позволява на Schneider Electric, партньорите на компанията и нейните крайни потребители да разработват лесно мащабируеми и свързани IT/OT решения, които носят иновации на всяко ниво в организациите. Обединявайки системите за свързаност и данните, Schneider Electric помага на своите клиенти и партньори да достигнат нови нива на оперативна ефективност, устойчивост, мениджмънт на активите и продуктивност на хората. EcoStruxure е изграден около концепцията за отворени иновации и пълна съвместимост, и е разработен в партньорство с водещите организации и лидери, налагащи стандарти в технологичния бизнес.
 

“EcoStruxure комбинира новаторския ни опит в автоматизацията и енергийния мениджмънт с тясната ни експертиза в събирането и анализа на данни, което ни помага да увеличим стойността и ползата от Internet of Things за нашите клиенти“, казва Д-р Прит Банерджи, Главен Технологичен Директор, Schneider Electric. “EcoStruxure дава на нашите клиенти платформа, архитектура и цялостен план за бързо и лесно прилагане на IoT, увеличавайки ползите от IoT отвъд възможностите на устройствата и създавайки по-интелигентна, по-ефективна и по-безопасна работа“.


Постигане на иновации на всяко ниво


EcoStruxure е изградена върху дългогодишния опит на Schneider Electric в разработката на продукти и системи, предоставяйки портфолио от системно съвместими и cloud и/или локално свързани технологии, организирани около 3 степенна технологична иновация:

- Първото ниво се гради на основната компетенция на Schneider Electric в създаването на свързани продукти с вградена интелигентност, като сензори, прекъсвачи за средно и ниско напрежение, задвижвания и изпълнителни механизми.

- Втората степен Edge control, дава възможност да се управляват локалните и облачните операции чрез свързани платформи за дистанционно управление, както и разширени възможности за автоматизация и операторски достъп.

- Инвестициите на Schneider Electric в R&D и разработка на продукти, софтуер, анализи и услуги, придружени от експертизата на скоро придобитите технологични компании Invensys, Telvent и Summit Energy, формират третата степен на иновация – портфолио от приложения, анализи и услуги. EcoStruxure дава достъп до възможно най-всеобхватна среда от мулти платформени приложения, анализи и услуги, използващи отворени IP протоколи, което дава възможност да се работи с всякакъв хардуер, система или устройство.


Иновация на всяко ниво: Разширени възможности на платформата


EcoStruxure е създаден да посрещне най-важното предизвикателство на клиентите при прилагането на IoT решения безпроблемно, рентабилно и в правилния мащаб. Новата IoT платформа покрива пропуските в IT/OT и свързва трите основни степенни на технологична иновация на Schneider Electric, за да донесе добавена стойност на клиентите.


“Нашата платформа свързва трите технологични нива чрез гъвкавата инфраструктура на облака, което показва сила на нашето партньорство с Microsoft”, казва Сирил Пердукат, Изпълнителен Вицепрезидент, Дигитална трансформация и IoT в Schneider Electric. “Платформата се превърна в основа за по-интелигентни мрежи, сгради, дейта центрове и индустриални заводи, позволявайки на нашите клиенти да достигат нови нива на ефективност и устойчивост чрез максимален контрол върху данните.“Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари