НАЧАЛО » технологии

Schneider Electric представи ново технологичено решение EcoStruxure IT

Облачно-базираният софтуер за управление подобрява видимостта и предоставя допълнителни услуги за крайно разпределените ИТ системи

fb
3E news
fb
15-10-2018 03:31:00
fb

Schneider Electric, глобалният лидер в дигиталната трансформация на  енергийния мениджмънт и автоматизацията, представи на европейския пазар EcoStruxure IT – ново решение, което ще предложи на доставчиците на ИТ решения  възможност да привлекат нови приходи като управляват центрове за данни, разпределени и  ИТ съоръжения.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Светкавичното разрастване на обемите данни, съчетано с ръста на IoT и облачните технологии, накара клиентите да създават хибридни екосистеми, включващи основни центрове за данни, разпределени ИТ или местни, крайни ИТ решения, както и обществени и частни облаци. ИТ оборудването отново е с тенденция да става локално, за да отговори на изискванията за широколентова връзка и сигурност на критичните приложения. Затова дистанционното управление на мрежови архитектури с нарастваща комплексност става особено важно за крайните клиенти.  


EcoStruxure IT позволява на клиентите безопасно да изнасят услуги като мониторинг, поддръжка и други, за да предлагат постоянно налична физическа инфраструктура, както и ИТ устройства към предпочитаните от тях доставчици на решения.

EcoStruxure IT за първи път се предлага в Европа и с отворена, облачно базирана multi-tenant платформа, създадена за доставчици на ИТ решения, фокусирани върху центрове за данни и разпръснати ИТ локации. Сигурната платформа е подпомогната от аналитичната и прогнозна функционалност на EcoStruxure и на нея ще се базират приложения и инструменти за доставчиците на услуги за създаване на нови предложения за услуги и бизнес модели.  


Дигиталните трансформации, IoT и ограниченият ИТ персонал увеличават необходимостта от надеждна вътрешна инфраструктура и управление.


Облачно-базираното управление носи предимства, като събиране на големи обеми от данни на едно място, мониторинг и управление от едно устройство или локация и анализ на големи по обем данни. Ако се използват целесъобразно, тези предимства могат да подобрят съществено мониторинга и управлението на оборудването на ИТ и центровете за данни, както и да предоставят по-детайлна информация, която едновременно да оптимизира използването на техниката в центровете за данни и да удължи жизнения му цикъл.


Вече е налично и облачно-базираното приложение за мониторинг EcoStruxure IT Expert


Първото вече достъпно ИТ приложение на EcoStruxure е облачно-базираното EcoStruxure IT Expert за мониторинг. То позволява доставчиците на ИТ решения да осъществяват дистанционни мониторинг услуги, с проактивно предоставяне на препоръки в реално време, като междувременно намаляват времето за ремонти и подобряват функционирането на системата.  Като използва големите данни и интелигентното съпоставяне от разпръснатите ИТ среди до центъра за данни, EcoStruxure IT Expert дава по-бърз и по-лесен начин за доставка на услугите и поддръжка, изисквана от клиентите, които стават все по-независими по отношение на важната за тях ИТ инфраструктура.   


„EcoStruxure IT Expert осигурява сигурна основа за партньорите ни да доставят допълнителна и финансово измерима добавена стойност на своите клиенти,” каза Ким Повлсен, вицепрезидент Дигитални услуги и софтуер за центрове за данни в Schneider Electric. „Това е една радикално нова възможност за партньорите ни да подсилят връзките си с клиенти, като добавят подробни данни за функционирането и ефективността на компютризираните съоръжения, докато предлагат по-добра наличност и потенциално редуцирана стойност на услугите чрез добавянето на нови функционалности чрез EcoStruxure ИТ за партньори.”


Основните ползи от приложението EcoStruxure IT Expert са:
 
 - Неутрална и multi-tenant платформа за наблюдение, която позволява на партньорите да разширят услугите си като предлагат правилното захранване и охлаждане.

 - За клиенти без договорни взаимоотношения, партньорите могат да препродават от свое име, с цел да реализират предложение за софтуер като услуга за допълнителни приходи.

 - Глобалната видимост към инфраструктурата на клиентите им – в облака или в крайно разпределените ИТ системи – с предписания, базирани на множество събрани данни, с цел подобряване на ефективността и намаляване на разходите.

 - Глобален поглед към материалните активи, известяване и препоръки за справяне с различни ситуации, комбинирано с анализ и сравнение.


Софтуерната платформа EcoStruxure е налична на английски, испански, италиански и френски език. Предстои скоро да се предлага и на други езици.  


“IDC определя EcoStruxure като трансформираща платформа, която променя основния начин, по който центровете за данни се наблюдават и управляват”, каза Дженифър Кук, директор стратегии и проучвания на тенденции при центровете за данни в IDC.


Като част от архитектурата на EcoStruxure от Schneider Electric, EcoStruxure IT е съвместима с всички физически инфраструктурни устройства с IoT-функционалност, като безопасно захранване и охлаждане — включително новите SmartConnect, облачно-активирани непрекъсваеми токозахранващи устройства (UPS), създадени да са бързи и икономични за въвеждане в експлоатация в малки, разпръснати екосистеми и съвместими с популярни индустриални платформи за дистанционно наблюдение и управление.  


Програми и поддръжка за доставчици на ИТ решения


За да се постигне максимален успех за доставчиците на решения с платформата и приложенията, Schneider Electric предлага специално обучен екип „Управление на успеха на партньорите“ за навлизане и ефективно ползване.


Освен това програмата Partner предлага на клиентите си онлайн обучения, сертификати, регистрация на проекти, специално разработени платформи за разработване на проекти, промоции, продажби и маркетингови инструменти.
 

За ограничен период от време, на доставчиците на ИТ услуги могат да се регистрират за тестов период от 30 дни на EcoStruxure IT for Partners на partners.  


EcoStruxure е отворената, оперативно-съвместима система за платформи, поддържана от IoT. EcoStruxure осигурява повишена безопасност, надеждност, ефикасност, устойчивост и свързаност за клиентите. EcoStruxure допринася за напредъка в IoT, мобилността, наблюдението, облаците, анализите и киберсигурността, за постигане на иновации на всяко ниво. Това включва Connected Products, Edge Control, Apps, Analytics & Services. EcoStruxure е внедрена в над 480 000+ системи, с подкрепата на 20 000 системни интегратори и разработчици, свързващи повече от 1,6 милиона управлявани активи чрез 40+ цифрови услуги.
   
 

технологии
Schneider Electric
Облачни услуги
Дигитални трансформации
IoT
EcoStruxure IT
По статията работи:

Галина Александрова